šake petarde
Foto: Alo/Printscreen

Svake godine u vreme praznika isto upozorenje – bacanje petardi može da bude opasna zabava. Mogu da nastanu teške povrede šake, lica, očiju, usana...

Na društvenoj mreži Fejsbuk Zvjezdana Klarić, koja je radila kao lekar, podsetila je čega su se sve nagledali radeći za doček, a njen status šeruje se iz godine u godinu, zajedno sa snimcima koje deli. Evo šta piše: 

- 10 godina smo suprug i ja radili u hitnoj pomoći. Sa nelagodom očekujemo raspored dežurstva jer ni jedan zdravstveni radnik ne veseli se tom dežurstvu ... I tada stiže taj 31.12 .Obično je šaka u najlonu i ručniku iz kojeg curi krv i padaju komadi kosti i kože po čekaonici zbog nespretnog pridržavanja uplakanih roditelja ili prijatelja koji su u strašnom šoku.Nesretnik je potpuno bijel od šoka, boli i na rubu nesvestice. Moram reći da je u živo i u boji 1000 puta strašnije+bol neizdrživa, sledi brzi transport, komplikovane operacije ako se uopšte i jedan prst da spasiti. Za sekund euforije praska, plaćati će invalidnošću za celi život . Zbogom sport, zbogom vožnja, zbogom društvo , devojke, zbogom posao.Najčešće je otac zaslužan bio da se u detetovoj ruci našla petarda. Zato ako volite sebe i ostale, uživate u životu. Imate divne planove, prijatelje i sretan i bezbrižan život tada petarde prepustite onima koji su odlučili biti nepovratno nesretni. 

 

 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading