NOVI NAUČNI GRAD Begović: Početak izgradnje BIO4 kampusa veliki dan za nauku
Foto: Alo/Promo

Ona je za Tanjug navela da je taj projekat, za koji se očekuje da bude završen do 2026. godine, vredan 450 miliona evra, te da je reč o najvećoj pojedinačnoj investiciji Srbije u nauku.

- BIO4 kampus dolazi od četiri bio polja - biomedicine, biotehnologije, bioinformatike i biodiverziditeta, to su nove stare tehnologije, jer se razvojem novih tehnologija jednostavno omogućava da rešavamo neke globalne, a posebno lokalne probleme kako bismo učinili život građana mnogo kvalitetnijim - poručila je Bjegovićeva.

NOVI NAUČNI GRAD Begović: Početak izgradnje BIO4 kampusa veliki dan za nauku

Tanjug

 

Ministarka je podsetila da je izgradnja kampusa podeljena u nekoliko faza i da će se u prvoj fazi graditi 110.000 kvadrata korisne površine laboratorija, poslovnih prostora gde će biti smešteno sedam fakulteta kao i devet naučnih instituta.

- Tu će biti naučno tehnološki park za startap ekosistem, istraživačko razvojni centri velikih, malih i srednjih kompanija kako domaćih tako i međunarodnih koje se bave biofarbom - rekla je ona.

Dodala je da će biti izgrađeno više od 300 laboratorija u kojima će raditi stručnjaci iz Srbije, među kojima će na početku biti više od 1.000 doktora nauka, koji će raditi na razboju inovacija i poboljšanju kvaliteta života ljudi u Srbiji.

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal Vučić: Da bi došao investitor morate da imate dobar put #alo #alodnevnenovine #alonovine #fyp #fypシ #fypシ゚viral ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading