Veljko uplata potera
Foto: Printscreen/Printscreen rts/budi human

- Ja imam ogromnu tremu od javnog nastupa, od kamera, čak sam i kao dete imao tremu kada je trebalo da pročitam sastav ili recitujem. Ali sam hteo samo jednom da odem na kviz, pa ako osvojim nagradu, da odem opet. Bilo je i nekih problema, kašnjenja sa prijavom, ali uspeo sam. To je bila poslednja snimana emisija u sezoni i niko nije verovao da ću uspeti – kaže Veljko.

Rekao je sebi da će ići na višu sumu.

- Sve ili ništa, ako već idem tamo, probaću da uzmem višu sumu. Moja majka nije ni znala da sam ja hteo da se takmičim, i nije ni verovala da ću zaista otići tamo i ubeđivala me da, ako uopšte stignem dotle, uzmem manju sumu, jer su tako manje šanse da se obrukam – kaže Veljko kroz smeh.

Kada se završio kviz, majka mu nije verovala šta se desilo i mislila da se šali sa njom, kao i brat.

- Oboje su mi preko telefona rekli: „Ma, jeste, ti osvojio pare, ajde idi zezaj nekoga drugog“, priseća se ovaj genijalac.

Ipak, u jednom se složio sa majkom, a to je da će sav dobitak dati u humanitarne svrhe:

- Ja sam veče pre kviza razmišljao kome da uplatim novac, kome je najurgentnije, i to mi je najteže bilo da izaberem. Video sam da Todoru fali još malo da prikupi sredstva koja su u tom trenutku bila potrebna, pa sam pomislio da će zbog tog mog gesta i drugi ljudi da se pokrenu i uplaćuju.

Sada ga svi sa oduševljenjem zovu i čestitaju, a iako nema društvene mreže, pišu njegovim rođacima.

„Veljko, sine, daj Bože 100 godina da živiš. Hvala Bogu što postoje ovakva deca“, napisao je jedan od mnogih korisnika Fejsbuka koji veličaju ovog studenta i njegov gest.

Podsetimo, Veljko je u poslednjoj epizodi kviza „Potera“, zajedno sa još dvojicom takmičara osvojio 1.740.000 dinara svoju trećinu dao je za Todora.  

BONUS VIDEO: 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading