Maxi
Foto: Alo/Promo

 I trgovinski lanac MAXI je u duhu ove atmosfere odlučio da ulepša praznične dane brojnim mališanima. Donacijom od milion dinara organizaciji SOS Dečija sela Srbija obradovao je decu i mlade koje ova organizacija podržava, a da donacija stigne baš na ovu adresu odlučili su korisnici „Moj MAXI“ aplikacije.

Pored toga, MAXI je u duhu praznika doneo radost i u ostala dva udruženja koja su predložena u humanitarnoj inicijativi. Tako je Deda Mraz obišao sve mališane iz Svratišta za decu u Beogradu i uručio im novogodišnje paketiće, a hrana potrebna za ugodnu prazničnu trpezu stigla je i do svih NURDOR Roditeljskih kuća.

„U srcu ove praznične sezone je radost koju donosimo deci. Srećni smo što smo u prilici da pomognemo, i zahvalni našim kupcima koji su nam pomogli u ovoj novogodišnjoj misiji. Njihova uključenost je primer duha solidarnosti i partnerstva koji negujemo. Nadamo se da smo tako zajedno uspeli da ovim darivanjem unesemo prazničnu atmosferu u živote mnogih mališana, što sve nas u MAXI-ju ispunjava posebnom radošću i ponosom“, rekla je Jelena Pavlović, članica Izvršnog odbora i potpredsednica za pravne poslove, kvalitet i održivost Delez Srbija.

U donošenju odluke kome će biti uručena donacija od milion dinara učestvovali su isključivo korisnici „Moj MAXI“ aplikacije lojalnosti. Više od 150.000 korisnika je podržalo ovu akciju, a većina je smatrala da je novčana podrška najpotrebnija organizaciji SOS Dečija sela Srbija, koja od 2004. pruža podršku deci bez roditeljskog staranja i deci, mladima i porodicama iz ranjivih grupa u Srbiji.

„Veoma smo zahvalni trgovinskom lancu Maxi i kompaniji Delez Srbija na dugogodišnjoj podršci našoj organizaciji. U brojnim akcijama koje smo zajedno sproveli, značajno smo unapredili živote dece, mladih i porodica u riziku. Ipak, ova inicijativa nam je posebno značajna jer su upravo korisnici ’Moj MAXI’ aplikacije odlučili da naša organizacija dobije podršku. Ponosni smo i srećni jer je naša, skoro dve decenije duga, briga o najugroženijima prepoznata i ocenjena kao važna“, istakla je Vesna Mraković, nacionalna direktorka Fondacije SOS Dečija sela Srbija.

MAXI je svoju pažnju i podršku pružio i Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR), neprofitnoj organizaciji posvećenoj deci oboleloj od raka i njihovim porodicama, kao i Centru za integraciju mladih (CIM), koji pruža podršku deci koja žive ili rade na ulici. Njihov program uključuje Svratišta za decu u Beogradu, gde se deci od 5 do 15 godina nudi nutritivno izbalansirana hrana, čista odeća, podrška u obrazovanju, i sigurno okruženje za psihosocijalni razvoj.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading