Argentinac
Foto: Printscreen/DIVEINPODCAST / TIKTOK

Fakundo Santiago Seara iz Argentine je profesor istorije i istoričar je sporta sa nekoliko objavljenih knjiga. Objašnjavajući da ga je najpre privukla srpska istorija, priznaje da je samo nakon prve posete našoj zemlji, 2018. godine bio potpuno oduševljen njom, te da je upravo zato imao u planu bilo da se brzo vrati... Svoju želju ispunio je ove godine, kada je u planu bilo da u Beogradu ostane kratak vremenski period, međutim ostao je četiri meseca.

Boravak od četiri meseca omogućio mu je da obiđe i neke druge gradove, proveri njihovu "toksičnost" ali i skupi materijal za njegovu novu knjigu. Ipak ono što je najviše privuklo pažnju u njegovom gostovanju u "Dive In podkastu" jeste objašnjenje zašto voli Srbiju, zašto se u njoj oseća kao kod svoje kuće ali i zašto smatra da između Beograda i njega postoji ta neka posebna veza.

"Za mene je Beograd, stvarno, kao ljubomorna devojka koju imate u srednjoj školi. Ona vas uvek zove i pita 'gde si, šta radiš, jesi li to sa prijateljima, prekini sve i vraćaj se kući ". Ona viče na vas i govori vam da budete samo sa njom. Kod nje nema polako, sve je brzo i jako je glasna i viče na vas. Ali na kraju dana, kad odete kod nje i legnete da spavate kažete sebi, 'volim je, ne znam zašto, ali da'", ispričao je on.

"Srbiju krasi dostojanstvo"

Fakundo je u podkastu priznao da Srbiju i dalje krasi dostojanstvo i da je time oduševljen.

"Obišao je sve poznatije srpske gradove, pa čak i sela, i išao u sve muzeje, obilazio spomenike i sakupljao materijal za svoju novu knjigu gde želi veći deo da posveti nama. Kusturica ga fascinira, sarma mu je omiljeno jelo, a uz Tomu Zdravkovića i zaplače. Za kraj razgovora imao je poruku, a to je da 'samo sloga Srbina spašava' i da istrajemo u borbama koje vodimo" piše na Jutjub kanalu "Dive in Podcast".

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading