škola policajac
Foto: Alo/Nikola Todorović/Alo!

MUP je u konstantnoj saradnji, kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom nivou, sa relevantnim institucijama. Cilj ove saradnje je otkriti IP adrese sa kojih pošiljaoci šalju lažne dojave, koje najčešće stižu na adrese obrazovnih institucija, piše Kurir.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova je angažovalo sve ljudske i materijalne resurse u saradnji sa nadležnim tužilaštvom kako bi identifikovalo vlasnike ovih IP adresa, sa kojih su stigle dojave o postavljenim elektronskim napravama - uputio je Vujović.

Prema njihovoj najavi, očekuje se hapšenje više osoba do kraja dana, kako na teritoriji Srbije, tako i izvan zemlje, koje se sumnjiče da su povezane sa slanjem lažnih dojava.

- Od početka školske godine, zabeleženo je više od 80 dojava o postavljenoj eksplozivnoj napravi u raznim školskim objektima. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su morali da provere svaku od tih dojava, a nakon detaljnih pregleda ustanovljeno je da su sve bile lažne - istakao je.

Prema navodima, uputio je Vujović, ovo može biti deo psihološkog rata s namerom da se destabilizuje zemlja i unese nemir među građane.

MUP ističe da je bezbednost dece prioritet, što potvrđuje i angažovanje dve i po hiljade policajaca ispred škola širom Srbije od početka školske godine.

Očekuje se hapšenje više osoba do kraja dana, kako na teritoriji naše zemlje, tako i van Srbije, koje se sumnjiče da su vlasnici IP adresa sa kojih su stigle lažne dojave, praveći velike probleme od početka školske godine - rekao je Vujović za Kurir TV.

Inače, prema rečima Noama Čomskog, svetski poznatog stručnjaka za komunikaciju i lingviste, upravo je stvaranje problema i privida problema glavni mehanizam za stvaranje zbunjene mase. 

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading