racun za struju
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Skupština je prihvatila predlog Nadzornog odbora da se domaćinstvima i malim kupcima umanje računi za 50 dinara počev od prvog narednog obračuna od dana prijema zahteva za dostavu elektronskog računa.

- Zamena papirnih računa elektronskim je još jedan korak modernizacije i procesa digitalizacije "Elektroprivrede Srbije" i nastojanja da se domaćinstvima i malim kupcima omogući brz i jednostavan uvid u potrošnju električne energije, ali i plaćanje računa. Osim toga, EPS na ovaj način pokazuje društvenu odgovornost, odnosno odgovornost prema životnoj sredini, jer manje papirnih računa znači manje papirnog otpada i uništavanja drveća - izjavila je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović, zastupnik Vlade Republike Srbije u Skupštini EPS.

Digitalna usluga elektronski račun može se aktivirati od decembarskog obračuna  podnošenjem zahteva elektronskim putem ili lično na šalterima EPS. Zahtev se može preuzeti na sajtu i šalterima "Elektroprivrede Srbije", a prilikom prijave potrebno je dostaviti naplatni broj sa računa i elektronsku adresu za dostavu računa. Na portalu Uvid u račun kupci će jednostavno moći da aktiviraju uslugu.

- Sada želimo dodatno da motivišemo naše građane da ne čekaju papirni račun i da ne čekaju ispred šaltera, jer za to više nema potrebe. Elektronski račun značajno skraćuje period od dana izdavanja računa do dana prijema od strane kupca. Zamenom papirnih računa elektronskim, koja će doneti i optimizaciju troškova kompanije, daćemo i pozitivan impuls očuvanju životne sredine - izjavio je Dušan Živković v.d. generalnog direktora EPS.

EPS je intenzivirao digitalizaciju usluga za kupce početkom novembra pokretanjem novog portala Uvid u račun, na koji se do sada registrovalo skoro 270.000 korisnika. Uskoro će kupcima biti dostupna i mobilna aplikacija i to na srpskom i engleskom jeziku, uz mogućnost slanja obaveštenja i podnošenja reklamacija.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi
EPS

Komentari (0)

Loading