nevreme u Srbiji
Foto: Alo/Foto: Alo!/Ognjen Radošević

Usled naglog skoka temperature, a u kombinaciji sa jakim južnim vetrom, RHMZ je izdao upozorenje u kome stoji da će, usled navedenog i topljenja snega, doći do porasta vodostaja, piše RTS.

Hidrolog Dejan Vladiković je, u gostovanju u Jutarnjem programu, izjavio da se očekuje porast vodostaja u Jugozapadnjoj i Zapadnoj Srbiji, na Limu i Ibru a sneg se polako topi i na Zlatiboru i Kopaoniku. On je istakao da nema razloga za brigu jer porast ne bi trebalo da bude preveliki.

"Vodostaji polako rastu na Limu, Ibru i Zapadnoj Moravi. Ne očekujemo izlivanja reka. Postoji mogućnost da Vlasina i Veternica naprave problem jer imaju nagle poraste vodostaja zbog snega na Vlasini", rekao je Vladiković.

Vladiković ističe da se u toku dana ne očekuju kiše dok će na Zapadnu i Jugozapadnu Srbiju pasti po koja kap. Do nedelje bi se padavine mogla pretvoriti u sneg. Kombinacija topljenja snega i padavina je najgori scenario, ističe sagovornik.

"Hladno vreme smiriće hidrološku situaciju. Biće i snežnih i kišnih epizoda, ali ništa neuobičajeno. Više padavina ove zeme nego prošle, ali bez ekstremno niskih temperatura", kaže hidrolog.

Hidrolog kaže i da ovo neće biti ekstremna zima ali da se svakako možemo radovati snegu u toku novogodišnjih i božićnih praznika.

BONUS VIDEO: 

 

@alo_portal Spektakl pred početak: Delije započele pesmu, domaći navijači odgovorili koreografijom u Bernu #alo #alodnevnenovine #fkcrvenazvezda #navijacizvezde #fypシ #fypシ゚viral ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading