Najzavejanija deonia u Srbiji
Foto: Alo/Foto: RINA

- Putari su sve vreme u pripravnosti, ali nema poentu pročišćavatu taj put, kad nakon obavljenog posla jak vetar ponovo napravi nanose visine i do nekoliko metara. Sačekaćemo da stane vetar, kako bi se stekli uslovi za adekvatno čišćenje deonice. Putari su angažovani makimalno i predano obavljaju svoj posao, izveli su dve uspešne akcije spasavanja meštana, rekao je za RINU Vitomir Arsović iz Puteva Ivanjica.

Jako snežno nevreme ponovo je napravilo probleme na elektro-mreži, a nekoliko stotina ljudi je ostalo bez električne energije.

- Velika količina mokrog snega napravila je probleme na sistemu snabdevanja električnom energijom. Sve ekipe su na terenu kako bi uspostavili snabdevanje, a u akciju se uključili pripadnici Sektora za vanredne situacije koji su dali terenska vozila kao i lokalna samouprava. Imamo dosta neprohodnih nekategorisanih puteva na Goliji, meštani su sačekali da stane sneg kako bi se i oni uključili u akciju probijanja. Nadamo se da će tokom dana biti osposobljen prilaz do svake kuće - kaže Momčilo Mitrović, predsednik opstine Ivanjica.

Najzavejanija deonia u Srbiji

Foto: RINA

 

Putari Zlatiborskog okruga čitavu noć proveli na terenu, svi putevi prohodni

Na teritoriji Zlatiborskog okruga tokom noći smanjen je intenzitet padavina, svi putevi su prohodni i normalizovan saobraćaj.

- Angažovana je teška mehanizacija, šest grejdera poslati je na najkritičnje tačke. Najteže stanje bilo je na Tavniku i Borovoj Glavi gde su bila angažovana dva grejdera. Pored teške mehanizacije na terenu je bilo i 16 kamiona. Putevi su čiščeni po prioritetima, a posao putarima otežavao je jak vetar. U osam sati je skinuta zabrana sa glavih putnih pravaca ka Crnoj Gori, izjavio je Alen Mušanović iz Puteva Užice.

On je istakao da se trenutno čiste putevi drugog i trećeg prioriteta, a saobraćaj se odvija bez većih problema.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading