Butik cena
Foto: Alo/Profimedia

Neretko se dešavalo da prodavci oglašavaju sniženja nekim minimalnim umanjenjima, ali se nikada nije desilo da jednu cenu umanje i zamene za - već postojeću.

U jednoj prodavnici poznatog modnog brenda (ime poznato redakciji) vidi se da su preko jedne cene proizvoda koji košra 999 dinara stavili istu tu cenu, ali su je oglasili kao sniženu.  

minđuše

Printscreen

 

Ovo je izazvalo buru komentara na društvenim mrežama, ali kod ljudi koji su posetili ovu prodavnicu bes! 

- Nije problem što je to skupo, svako ima pravo da da cenu koju hoće u svojoj radnji, ali zašto ponižavaju kupce?! - samo je jedan od blažih komentara koji su se nizali. 

Prema Zakonu o zaštiti potrošača, ukoliko se ovakva situacija prijavi tržišnoj inspekciji, trgovac bi mogao da plati kaznu od 300.000 do 2.000.000 dinara.

- Trgovac je dužan da na nedvosmislen, čitak i lako uočljiv način istakne prodajnu, odnosno jediničnu cenu robe ili usluge, u skladu sa propisima koji uređuju trgovinu - piše u Zakonu.

Ovakve situacije se najčešće dešavaju u prehrambenim prodavnicama zbog velikog broja artikala i česte promene cena zbog akcija ili rasprodaje, ali se dešavaju i kada su u pitanju drugi proizvodi. 

BONUS VIDEO: 

 

@alo_portal Žarkova udovica jeca dok je grle prijatelji: Bolne scene u kapeli na Novom groblju! #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fypシ゚viral #zarkolausevic #foryou ♬ original sound - Alo_portal

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading