zima
Foto: Alo/Alo/ Nikola Todorović/Vladimir Marković

Meteorolog Ivan Ristić najavio je da Srbiju očekuje polarni vrtlog, praćen snežnim oblakom i jakim vetrom i dodao da će se vejavica spustiti i u gradove širom zemlje.

- Večerašnji ECMWF model prognozira razvoj dubokog ciklona u jadranskom moru usled spuštanja polarnog vrtloga prema nama. U subotu 25. novembra snežni oblak će prekriti veći deo Srbije. Zbog jakog severozapadnog vetra biće i vejavica, pašće i puno snega. Prognoza je sve interesantnija, pratimo situaciju - naveo je meteorolog.

 

 

Nevreme praćenom orkanskim vetrovima i snažnim ciklonom pogodilo je Bugarsku i Rumuniju. Snažne vremenske nepogode pričinile su veliku materijalnu štetu u ove dve zemlje, a dve osobe izgubile su život.

Olujni vetrovi i obilnije snežne padavine ponegde su doneli veće probleme. Pričinjena je materijalna šteta, u nekim opštinama je proglašeno vanredno stanje. Vremenske neprilike su prešle i preko naše zemlje, ali slabijeg intenziteta.

Nedelja počinje kišom

Treći ponedeljak u novembru počeo je kišom u Srbiji, kako se navelo na dugoročnoj prognozi koju je objavio RHMZ.

Duvaće slab do umeren južni i jugoistočni vetar, a minimalne temperature će se ove nedelje kretati između - 1 do 5 stepeni, a maksimalne od 11 do 15 stepeni Celzijusa, prenosi Blic.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading