Kamenovana škola u Lipljanu
Foto: Alo/Alo

Vest o ovom incidentu objavio je jedan od roditeljam koji je, uz konstataciju da je nastavnica doživela veliku neprijatnost, ostavio pitanje kako će i na koji način, ovi učenici da budu sankcionisani.

Škola je, međutim, odmah reagovala i epilog ove priče je bio discilinski postupak. Učenici su priznali šta su učinili i kažnjeni su dvojkom iz vladanja kod nastavničkog veća.

- Disciplinski postupak je završen prošle nedelje. Učenici snose odgovornost, a roditelji su upoznati. Rok za žalbu je osam dana i videćemo da li će se neko od roditelja požaliti na mere - kazao je direktor škole Ivan Ćirić, dodavši da je škola reagovala u skladu sa svim pravilima. - Ispoštovan je kompletan disciplinski postupak. Razgovaralo se s roditeljima, s decom, s oštećenima, upoznato je Nastavničko veće i sve institucije koje se u takvim situacijama obaveštavaju.

Među tim institucijama su, kazao je direktor, policija, javni pravobranilac i javni tužilac. Kako je reč o deci, nije bilo elemenata za podnošenje krivične prijave, pa je čitav slučaj završen na nivou škole, u skladu sa zakonom.

- Sprečili smo dalje širenje materijala i on je obrisan. Deca su priznala grešku, roditelji takođe, svi su bili svesni šta je i kako urađeno - dodaje direktor.

Pošto se sve dogodilo van škole, u slobodno vreme učenika, direktor apeluje na roditelje da povedu računa o tome kojim sadržajima deca pristupaju na internetu.

Osim dvojke iz vladanja, nad učenicima će biti sprovedene i vaspitno-disciplinske mere: pojačan rad sa razrednim starešinom, psihologom i pedagogom.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading