ZA VIKEND NA SKIJANJE Meteorolog otkriva kakvo nas vreme čeka do kraja novembra
Foto: Alo/Aleksandar Nalbantjan

Novo zahlađenje i nove padavine nas očekuju već u četvrtak i petak. 

Prema rečima meteorologa Ivana Ristića u subotu bi naša zemlja mogla i da se zabeli.

- Za sada najveće šanse za prve pahulje i u nižim predelima južnije od Save i Dunava su u subotu, 18. novembra posle toga se menja sinoptička situacija prelazimo u NAO+ varijantu koju karakterišu jak azorski anticiklon i jak severno-evropski ciklon. Centar cikona će biti daleko na severu Skandinavije tako da talasi vlažnog i hladnog vazduha koji budu dolazili do nas neće biti toliko hladni da donesu sneg i u nižim krajevima. Snežna granica biće u trećoj dekadi novembra oko 1000m. U trećoj dekadi najviše dnevne temperature biće oko normale za kraj novembra i kretaće se uglavnom od 7°C do 12°C - naveo je meteorolog.

Subota će biti najhladniji dan u sedmici, a maksimalne temperature u većini nižih predela kretaće se od 5 do 8 °C. Drugog dana vikenda prestanak padavina, ali i dalje hladno.

BONUS VIDEO

@alo_portal Čeda se slomio pa zaplakao na pomen Jelene! Celu emisiju “U RINGU” sa Čedomirom Jovanovićem možete pogledati na našem YouTube kanalu #alo #alonovine #alodnevnenovine #cedajovanovic #cedomirjovanovic #fyp #foryou #foryoupage #fypシ #fypシ゚viral ♬ Sad - Ewine Goelt

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading