Oglasi za stan pokriće za prevaru
Foto: Alo/FOTO Shutterstock/ilustracija

Nedavno je studentkinja M.I. (24) upozorila u jednoj grupi na društvenim mrežama da je na oglas da želi da iznajmi stan u Beogradu, umesto ponude za mesto na kojem će živeti, dobila predlog da se prostituiše za velike pare.

Njoj su u Mesdindžer stigle razne ponude, a jedan mladić ju je pitao u kojem delu grada traži stan, da ima namešten stan za koji će da proveri detalje, a potom joj je je rekao da ima jednu molbu za nju. Napisao joj je da mu dolazi gost iz inostranstva i da nudi 1.500 evra za obilazak grada, šoping, večeru... Čim je videla o kojoj je sumi reč, devojka je shvatila šta stoji iza primamljive ponude za taj „poslić". Rešila je da ispipa stvar, pa je pristala. S dotičnim gostom je razmenila poruke putem Vibera i saznala da bi za dva dana i dve noći dobila pozamašan honorar, parfem... Kada joj je zatražio da pošalje svoje fotografije, prekinula je dopisivanje, a misteriozni gost je obrisao sve prethodne poruke.

- Ova devojka je na vreme shvatila šta joj se nudi, ali ima onih koje nasedaju na ovakve ponude - rekao nam je inspektor u penziji koji je godinama u policiji rešavao slične slučajeve.

- Kada tražite stan, kupujete nešto preko oglasa, čim je nešto previše dobro da bi bilo istinito, treba da vam se uključi alarm. Ili je u pitanju prevara ili navlakuša - upozorava on.

- Ako ste u potrazi za stanom, a nemate mogućnost da to uradite po preporuci nekog poznatog, onda budite oprezni. Ili idite preko zvanične agencije, a ako dobijete ponudu da vidite stan ili se nađete s nekim zbog kupovine bilo čega, parfema, stvari, pa čak i knjiga, uvek povedite nekog sa sobom i unapred obavestite svoje prijatelje gde idete - savetuje naš sagovornik.

- Bolje je i da preskočite ono što vam izgleda sumnjivo nego da se nađete u neprijatnoj situaciji, a da ne pominjem da možete upasti u leglo prostitucije, da neko, ne daj bože, pokuša da vas siluje, drogira... Svašta sam video u svojoj dugogodišnjoj praksi - rekao nam je inspektor.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading