Vozovi
Foto: Promo/Li Junliang

Dana 12. novembra 2023. godine zajednički tim formiran od predstavnika Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, Infrastrukture železnice Srbije, Novosadskog univerziteta i Nadzora uspešno je izveo prvo dinamičko i statičko testiranje na mostovima na KM77 i KM78 deonice Novi Sad - Subotica na pruzi Beograd - Budimpešta, pri čemu je postignuta brzina testiranja iznosila 80 km/č.

Vozovi

Li Junliang

 

Od početka izgradnje deonice Novi Sad - Subotica polasci za Sombor izmešteni su sa glavne železničke stanice Novi Sad na stanicu Novi Sad Ranžirna. Imajući u vidu lokaciju stanice Novi Sad Ranžirna, koja se nalazi na periferiji grada, dva kilometra udaljena od glavne stanice, lokalno stanovništvo je imalo velike poteškoće prilikom obilaska do ranžirne stanice kako bi otišli vozom za Sombor.

Uspešno testiranje mostova na K77 i K78 otvorilo je put za obnovu polazaka za Sombor sa Glavne železničke stanice Novi Sad krajem ove godine, istovremeno označavajući i ulazak radova na pomenutoj deonici u drugu fazu.

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading