struja
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Prema podacima vatrogasnih službi, električne grejalice, koje u ovom periodu godine često koristimo, jedan su od najčešćih uzročnika požara u stanovima. Pored grejalice, i ostali mali kućni aparati poput kuvala za vodu, pegle i fena nalaze se na listi uređaja koji izazivaju požar u domovima. Upotreba ovih aparata olakšava nam svakodnevicu, ali, poručuju stručnjaci, moramo biti na oprezu kada ih koristimo.

Da li ste znali da svi mali kućni aparati, u koje spadaju i mikseri i aspiratori, mogu da izazovu požar i time načine ogromnu štetu vašem domu?

Postoji nekoliko načina da smanjite rizik od požara:

· Održavanje aparata – redovnim servisiranjem uređaja, zamenom oštećenih kablova i utičnica sprečićete kratke spojeve;

· Isključivanje uređaja iz struje nakon korišćenja – sve uređaje uključujući i veš mašinu, mašinu za sudove i fen za kosu, izvadite iz utičnice;

· Odgovorno korišćenje utičnica i produžnih kablova – ukoliko su preopterećeni, utičnice i produžni kablovi mogu dovesti do pregrevanja i požara;

· Pametno pozicioniranje malih kućnih aparata – obezbedite dovoljno prostora za električne aparate da bi se sprečilo pregrevanje i dobar protok vazduha;

· Pravilno skladištenje – kada ne koristite uređaje, čuvajte ih na sigurnom mestu, van domašaja dece.

Pametno postupanje i odgovorno korišćenje električnih aparata smanjiće rizik od požara, a ukoliko do toga ipak dođe, ili neke druge nepredviđene situacije, značiće vam sigurnost koju vam pruža AMS Osiguranje i polisa Imovinskog osiguranja.

Na primer, standard paket AMS Osiguranja za stan od 50 kvadrata, novogradnja, za period od godinu dana iznosi svega 3.015,00 dinara. Pokriveni rizici ovom polisom Imovinskog osiguranja su požar i ostale opasnosti, kao i izliv vode iz instalacija.

Polisu imovinskog osiguranja kupite na webshop.ams.co.rs ili pozovite prijatelje iz AMS Osiguranja na broj 0800 009 009 i dodatno se informišite o ponudi!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading