Kragujevac
Foto: Alo/Foto: Printscreen/RTS

Što čovek započne – neka Bog ne ospori, poruka je u kapsuli koja je položena u kamen temeljac Centara izvrsnosti 2016. godine. Trebalo je sve da bude gotovo 2017.

Međutim, izvođač radova je bankrotirao, izgradnja bila je obustavljena, a rokovi prolongirani. Pre dve godine izabran je novi izvođač i sada se kraj agonije nazire. Izgradnja jedanaest i po hiljada kvadrata je u završnoj fazi.

"Oko 80 odsto prostora biće namenjeno Fakultetu medicinskih nauka. Tamo će se odvijati dobar deo nastavnog procesa, osim onog koji ne zahteva specifičnosti kliničkog rada. Odvijaće se naučno-istraživački rad", kaže prof. dr Vladimir Jakovljević, dekan Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu za RTS.

U Centrima će biti smeštena Nacionalna banka matičnih ćelija i Institut za informacione tehnologije.

"Raspisujemo tender za opremu i nameštaj. Verujem da se u aprilu ili maju useljavaju ljudi i kreću da rade iz Centra izvrsnosti", tvrdi Ana Brnabić, premijerka Srbije.

Pod tim krovom privremeno će biti smešten i Naučno-tehnološki park, peti u Srbiji. Kasnije će biti premešten u Inovacioni distrikt, jedinstveni poslovno-komercijalni kompleks u Kragujevcu, čiji se izgradnja očekuje početkom sledeće godine.

BONUS VIDEO: 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading