Ministar Goran Vesić
Foto: Promo/Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Na teritoriji Stare Pazove u toku su radovi na obnovi 11 kilometara puta između Starih Banovaca i Belegiša, vredni 150 miliona dinara, kao i na rekonstrukciji Karađorđeve i Ulice Svetog Save u naselju Belegiš, takođe vredni oko oko 150 miliona dinara.

- Samo u ovaj put, i dve ulice, uložili smo oko 300 miliona dinara, odnosno više od 2,5 miliona evra - naznačio je ministar.

Ukazao je i da su urađeni putevi prema Inđiji, ka autoputu, a da će do kraja godine početi radovi na obnovi puta Stara Pazova – Nova Pazova – Batajnica, što znači da će biti "pokriveni" apsolutno svi važni putevi i putni pravci u toj opštini.

Ministar Goran Vesić

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

 

- Kada se sabere koliko je uloženo samo u Sremski okrug uradili smo 24,16 kilometara lokalnih i regionalnih puteva, vrednoti oko 983 miliona dinara. U toku je obnova 52 kilometara puteva, u šta ulažemo 1,87 milijardi dinara. Sve zajedno, samo u outeve u Sremskom okrugu uložili smo 2,9 milijardi dinara, odnosko više od 24 miliona evra - rekao je Vesić.

Najavio je da će za sledeću odinu biti uloženo dodatnih 2,7 milijardi dinara u obnovu puteva.

- Ako nastavimo ovim tempom, za dve godine neće biti nijednog većeg puta na teritoriji Srema koji neće biti rehabilitovan. To je naš cilj. To je i pokazatelj politike predsednika Aleksandra Vučić da se ne grade samo autoputevi i brze saobraćajnice, već prvi put obnavljamo i lokaln puteve, koji znače bolji životni komfor za građane i razvoj lokalne privrede - istakao je Vesić i dodao da domaće putarske kompanije nikad nisu imale više posla.

Ministar Goran Vesić

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

 

Dodao je i da se svuda gde je potrebno, kod škola, uvode "zone škola", odnosno postavljaju usporavači, trepćući semafori sa solarnim panelima, te merač brzine.

Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović zahvalio je ministru Vesiću na poseti, dodajući da je i te kako vidljivo da se po Sremu više radi, od kad je on na čelu resora saobraćaja i infrastrukture.

- Nikada se nije ovako radilo i vodilo računa i nikad do sada niko nije poznavao našu opštinu i sve što je u njoj urađeno, kao predsednik Vučić i ministar Vesić - rekao je Radinović.

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading