Škola u Mirjevu
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/RTS

Da li administrativne prepreke mogu da liše decu obaveznih časova fizičkog vaspitanja?

Škola u Mirjevu

Foto: Printscreen/RTS

 

Đaci drugog razreda Osnovne škole "Pavle Savić" već godinu dana časove fizičkog vaspitanja imaju samo kada je lepo vreme, ili ih nemaju uopšte jer u školi sa 2.096 đaka, mesta u fiskulturnoj sali nema za sva odeljenja, piše RTS.

- Snalazimo se kako ko zna i ume, i kako ko može, sad po učionicima održavamo nastavu fizičkog vaspitanja obično su to vežbe, koje prosto ne mogu sve da se izvedu, ne možete nastavni sadržaj da pratite onako kako je propisano, jer učionica je mali prostor i prosto nemate mogućnost za tako nešto, ali se trudimo - kaže učiteljica II2 Jovana Latinović.

Balon u školskom dvorištu bilo rešenje jedno vreme

Rešenje je jedno vreme bio balon koji se nalazi u školskom dvorištu od 2006. godine i u kome su školarci nižih razreda imali fizičko. A onda je stigla odluka Direkcije za imovinu koja je praktično tu mogućnost ukinula.

Škola u Mirjevu

Foto: Printscreen/RTS

 

Direktor škole OŠ "Pavle Savić" Milan Krstić kaže da vlasnici balona plaćaju zakupninu kojom se puni budžet Grada i voljni su da ustupe termine, naravno besplatno, za učenike mlađih razreda.

- Znači rešenje postoji samo nam treba dobra volja pojedinaca da dobijemo tu dozvolu. Direkciji za imovinu smo uputili zahtev još pre dve godine, a gradskom sekretarijatu za imovinsko pravne poslove prošle godine. Nikakav odgovor nismo dobili, a mi vidimo rešenje, ali smo naišli na birokratske prepreke, pa smo naknadno ove godine upoznali i nastavničko veće, školski odbor i savet roditelja - kaže Krstić.

NAJVEĆA ŠKOLA U SRBIJI NEMA USLOVE ZA ČASOVE FIZIČKOG Bogdanović je tu napravio prve korake u košarci, a deca sada rade vežbe u učionici

 

 

Prve košarkaške korake u ovoj sali napravili su naši reprezentativci Stefan Peno i trenutni kapiten reprezentacije Bogdan Bogdanović.

Preporuka Ministarstva jeste da deca u školama imaju što više časova fizičkog, ali odgovor nadležnih sekretarijata i gradske direkcije na pitanje kako može da se reši problem u Osnovnoj školi "Pavle Savić" do emitovanja ovog priloga nije dobila ni redakcija RTS-a.

Po svemu sudeći, đaci će fizičko raditi u učionicama i ove zime.

(RTS)

BONUS VIDEO:

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading