Deca dijabetičari dobijaju besplatne senzore
Foto: Alo/FOTO Shutterstock

Ministarka je rekla da je u sledećem kreditu Svetske banke planirano da se u Bukovičkoj banji napravi hotel gde će oba roditelja biti tri nedelje sa svojim detetom dijabetičarom i proći svu neophodnu edukaciju.

- Sada na žalost može da bude samo jedan roditelj i to smatram da nije dobro. Nekada treba obučiti čak i stariju braću i sestre da o mlađem povedu računa. Mislim da će to biti jako lep projekat, i nadam se da će u narednih pet godina i to biti završeno - izjavila je ministarka zdravlja.

Govoreći o planu izgradnje objekta u Bukovičkoj banji, ministarka je za Tanjug rekla da će tamo oba roditelja dobiti svu neophodnu edukaciju kako da prepoznaju prve simptome dijabetesa kod deteta, kada pada a kada raste šećer, kada se razvija komplikacija, kao i da će dobijati savete kojom fizičkom aktivnošću i u kojoj meri deca sa dijabetesom treba da se bave.

O tome da sva deca do 18 godina koja boluju od dijabetesa dobiju besplatne senzore, ministarka je rekla da je velika je stvar što su se roditelji organizovali i što su izvršili određeni pritisak na državu da uvede i insulinske pumpe koje su oni smatrali boljim nego ove koje su bile dostupne dosad i precizirala da bi trebalo to da krene čim Fond za zdravstveno osiguranje završi nabavku.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading