"SRBIJA MOŽE BITI PRIMER U REŠAVANJU BEZBEDNOSNIH RIZIKA" Stručnjak za bezbednost Miroslav Bjegović za Alo! o masakru u Americi
Alo

Penzionisani vojni oficir, koji je bio specijalno obučen za rukovanje oružjem sumnjiči se za masovno ubistvo u Luistonu u državi Mejn, ali nažalost, ovakve tragedije nisu usamljeni slučajevi u Americi. 

Miroslav Bjegović, stručnjak za bezbednost i specijalista za terorizam i organizovani kriminal, rekao je u razgovoru za Alo! da Amerika morala da uvede strožiju kontrolu oružja kako bi ovakve situacije izbegla. 

Masakr u Americi

Prinscreen

 

- Jučerašnje masovno ubistvo u SAD nije povezano sa delom terorizma i nema političke ciljeve, ali je veliki deo bezbednosnog rizika koji se ponavlja u SAD prvenstveno zbog lako dostupnog legalnog oružja tj. zakona koji to omogućava. Poražavajući su podaci da je na ovaj način u poslednjih 15 godina stradalo blizu 3.000 nedužnih ljudi i oko 2.000 ranjeno pa se postavlja pitanje kako nema odgovornosti američke Vlade na ovako osetljivo bezbednosno pitanje - kaže na početku razgovora dr Miroslav Bjegović profesor i specijalista za terorizam i ogranizovani krimimal.

- Zbog ovih činjenica smatram da je u pitanju snažan američki lobi u proizvodnji i prodaji naoružanja kojem ne bi odgovarala strožija zakonska regulativa o nabavci i držanju naoružanja u lične svrhe. Upravo Srbija može biti zakonski primer po ovoj problematici. Srbija je značajno pooštrila postojeće mere za legalno posedovanje oružja, a za nelegalno povećala krivične sankcije i pritom prikupila predajom od građana preko 82.000 nelegalnih komada oružja. Donošenje takvih mera odraz su profesionalnog rada državnih institucija kojima se povećava ukupna bezbednost građana Srbije - ocenio je Bjegović.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal Prokop, prvi dan posle otvaranja! 🚉🇷🇸 #alo #prokop #srbija #fypシ #alonovine ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading