Amsterdam
Foto: Profimedia/profimedia

Poskupljenje će iznositi do 12.5 odsto, što znači da će s prosečnom cenom noćenja od 175 evra po osobi boravišna taksa porasti s 15.25 na 21.80 evra po noćenju.

- Za poređenje, boravišne takse u Barseloni u proseku iznose oko 2.25 evra po osobi po danu, dok u Parizu uopšteno možete očekivati da ćete platiti oko 4 eura po osobi po noćenju, prenosi internetska stranica Lonely Planet.

Boravišna taksa poskupljuje da bi "posetioci dali veći doprinos gradu, a mera će pridonijeti i borbi protiv nereda i masovnog turizma", saopštile su gradske vlasti.

Amsterdam, u kojemu živi milion ljudi, zadnjih se godina teško nosi s 20 miliona turista godišnje, od kojih su mnogi u gradu proveli samo jedan dan.

- Kako bi održao kvalitetu života u Amsterdamu, grad radi na sprečavanju vrste turizma koja stanovništvu, ali i turistima uzrokuje neprijatnosti i odredio je maksimalan broj turista, objavile su vlasti.

Amsterdam je dugo bio magnet za hedoniste koje najčešće privlače kafići s marihuanom i četvrt crvenih svjetiljki, a gradu su dozlogrdila i sve češća pijančevanja i neredi.

Tako je, na primer, britanskim turistima ove godine poručeno da svoje, često razvratne momačke zabave organiziraju drugde.

BONUS VIDEO

 

@bizportal.rs Meteori koji padaju na Zemlju nisu novost, ali kada je jedan meteor pa u Indoneziju, cela svetska javnost se zainteresovala. #meteor #novac #milijarder #milioner #bogatstvo #bogatasi #bogati #neverovatno #daliznate ♬ original sound - BizPortal.rs

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading