U BEOGRADSKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI SE POJAVILA ŠUGA! Roditelji u panici, dobili su važno saopštenje
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Roditelji učenika ove vaspitno-obrazovne ustanove su zabrinuti zbog obaveštenja koje su dobili u kome se navodi da se u školi pojavila šuga.

- Sredinom prošle nedelje smo dobili obaveštenje koje nas je sve uznemirilo. O svemu je obavešten i Gradski zavod za javno zdravlje Beograd. Direktorka škole je od jedne majke saznala da njeno dete ima šugu. Ona je o tome obavestila Gradski zavod za javno zdravlje i tražila je smernice od njih kako postupiti u ovakvoj situcaiji. Nama su prosleđene smernice GZZJ, ali otada direktorka nije organizovala roditeljski sastak, a pojedini roditelji su se plašili da juče puste decu u školu jer škola nije dezinfikovana -rekao je roditelj učenika za Kurir, i dodao:

- Svi smo uplašeni i ne znamo kako da reagujemo i kako da zaštitimo decu, koje korake da preduzimamo. Čitali smo da se u takvim situacijama mora dezinfikovati škola, ali to do kraja radne nedelje nije urađeno, te smo još više zabrinuti.

U mejlu koji su roditelji dobili od Gradskog zavoda za javno zdravlje navodi se da su "u cilju sprečavanja širenja infekcije preduzete i predložene sledeće protivepidemijske mere":

- Prijava i lečenje obolelih. Svi oboleli sa simptomima suspektnim na šugu (svrab, osip...) treba da se jave na pregled kod dermatologa radi postavljanja dijagnoze i ordiniranja adekvatne terapije. Organizovati roditeljski sastanak radi upoznavanja roditelja o pojavi šuge u odeljenju i upoznavanja sa preventivnim merama. Osobe iz kontakta sa obolelim (članovi porodice i učenici iz bliskog kontakta) treba preventivno da sprovedu terapiju za tretman šuge. Za lečenje koristiti preparate po preporuci dermatologa koji je obavio pregled obolelih - navodi se u obaveštenju i dodaje:

- Nakon sprovedenog lečenja obaviti istovremeno promenu veša i posteljine svim osobama koje su tretirane. U domaćinstvu obolelog odvojeno prati i dezinfikovati posteljinu, veš i odeću infestiranih osoba. Pooštriti mere lične higijene (pranje ruku) i opšte higijene u školi. Pooštriri mere tekuće dezinfekcije. Pooštriri zdravstveni nadzor u školi. Dalji epidemiološki nadzor - navodi se u mejlu.

Roditelji kažu i da je direktorka obevestila razredne starešnine da upute roditelje da ukoliko primete kod dece bilo kakve promene i simptome bolesti da odmah obaveste razrednog starešinu i školu.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal Ekipa Alo-a se provozala novom deonicom Ruma-Šabac 🛣️ #alo #alodnevnenovine #voznja #fypシ #autoput ♬ original sound - Alo_portal

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading