vozač autobusa preminuo od srčanog udara
Foto: Privatna arhiva/Foto: privatna arhiva

Oko100 učenika Srednje medicinske škole „Draginja Nikšić“ iz Sremske Mitrovice, koji se od utorka nalaze na maturskoj ekskurziji u Italiji doživelo je pravi horor.

Tokom večere u hotelu u mestu Lido di Jezolo maturanti su svedočili strašnoj sceni - jedan od vozača je preminuo tokom večere. Kako se zasad pretpostavlja, nesrećni čovek je doživeo srčani udar i uprkos naporima dežurnog lekara koji je bio u pratnji maturanata, potom i ekipe italijanske hitne pomoći, nije mu bilo spasa.

Ova strašna vest uznemirala je ne samo prisutne đake i nastavnike već i roditelje koji nekoliko sati nisu imali validne informacije ni o tom događaju ni o tome šta će se dalje dešavati.

U međuvremenu u roditeljskoj grupi na Fejsbuku oglasio se direktor škole Đuro Maričić. „Nema mesta za zabrinutost, deca su dobro, preduzete su sve odgovarajuće mere da se ekskurzija nesmetano nastavi“, objasnio je direktor, i potvrdio da je vozač jednog autobusa oko 19.30 imao infarkt.

„Nisu tačni navodi u pojedinim medijima o tome kako je došlo do nesrećnog slučaja. Vozaču je iznenada pozlilo, pre dolaska Hitne pomoći pokušana je reanimacija, ali nažalost, nije bilo spasa. Deca su na vreme izvedena iz restoranske sale“, rekao je Maričić.

Roditelji: Neophodne rigoroznije provere

Kako je objavio portal ozon.rs, oglasio se i roditelj jednog maturanta.

„Šokirani smo zbog iznenadne smrti vozača, ali i zatečeni da se to desilo baš našoj deci. Deca su nam nagovestila da su primetila da je vozač u trpezariji hotela izgledao loše. Neskromno je da se žalimo, ne znamo zasad sve informacije, ali smatramo da se provere moraju rigoroznije sprovoditi. Deca su trenutno tužna i šokirana, ali preguraće, mi roditelji smo zabrinuti dok sedimo u kući i jedini utehu možemo pružiti telefonski. Svašta ti prođe kroz glavu kada čuješ ovakvu vest“, naveo je jedan od roditelja.

Prema izvoru Alo!, reč je o vozaču sa područja Inđije koji je angažovan za jednu novosadsku turističku agenciju.

Tokom jučerašnjeg dana maturanti su nastavili petodnevno putovanje po severnoj Italiji, obišli su Veronu i po planu kućama bi trebalo da se vrate u subotu.

Ovo matursko putovanje obuhvatalo je nekoliko etapa, počevši od puta prema Ljubljani, s planiranim odmorom i nastavkom puta ka Lido di Jezolu, gde se dogodila ova tragična situacija.

Kako se moglo juče nezvanično čuti od pojedinih roditelja maturanata, njihova deca su primetila da se vozač nije dobro osećao i prilikom dolaska u hotel, a kada su videli da mu je prilikom večere glava klonula i da se ne pomera na stolici, mnogi su se uznemirli i uplašili, nekoliko devojčica je plakalo.

Inače, pre puta, vozači autobusa se proveravaju na psihoaktivne supstance, alkohol, kao i da li su ispunili zakonom propisano vreme odmora. Takođe, obavezne su individualne digitalne kartice, putni nalog, ugovor o radu, kopija lekarskog uverenja i međunarodna oznaka za transport.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading