lavica
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

 Organi počinju da otkazuju

- Nakon što je počela sama da uzima vodu i hranu, nadali smo se da još može da bude u redu, ali njeni organi sada počinju da otkazuju. Posle dugotrajnog izgladnjivanja i slabosti, opšte stanje je vrlo loše. Sama potreba da se zbog oporavka drži u ograničenom prostoru je jako stresna za lavicu, koja je sada u dobu kada treba da se igra i istražuje okolinu. Ako joj se i bude vraćala snaga, sigurno je da ćemo imati i dalje ovakvih problema, jer je jako teško obezbediti neophodno mirovanje - kažu u Zoološkom vrtu na Paliću.

Zbog sebičnih, neodgovornih i bahatih Kiki sada trpi ogromnu patnju i stres!

Nadležni u Zoološkom vrtu poručuju da "svi treba napokon da postanemo svesni da ovakve životinje ne mogu da se drže kao ljubimci, jer to nije u njihovoj prirodi".

- Jako je sebično, neodgovorno i bahato smatrati da je nekoliko meseci razonode vredno ovoliko patnje i stresa koje sada trpi ovo jadno stvorenje. Zato apelujemo na sve građane da ne kupuju egzotične životinje i da prijave svakog ko drži takve vrste i bavi se njihovom trgovinom. Nadamo se da mala lavica može da se vrati sa ivice smrti, nakon svog maltretiranja koje je doživela od strane "ljudi" koji žive među nama - poručuju u vrtu.

mladunče lava nađeno u Subotici

Foto Tanjug/AP

 

 

Neadekvatna briga

Podsetimo, mladunče staro oko pet - šest meseci je 21. septembra na putu u blizini Subotice pronašao čovek koji je krenuo na posao.

Po njegovom pozivu na lice mesta je izašla policija, a zatim i ekipa Zoološkog vrta. Mala lavica je bila vidno iscrpljena, dehidrirana i gladna, a nalazi iz veterinarske laboratorije su otkrili da je njeno zdravstveno stanje jako loše.

Najverovatnije da nikada o njoj nije vođena adekvatna briga, da nikada pre nije okusila meso i da je pila samo kravlje mleko što ne bi smela.

BONUS VIDEO

@alo_portal Beograđani sa decom pale sveće za ubijene Srbe #alo #alodnevnenovine #hram #beograd #fypシ ♬ original sound - Alo_portal

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading