dečak u školu doneo repliku pištolja
Foto: Alo/Foto: RINA

- Taj jedan dečak već godinama maltretira druge đake. Deca ga se u većini slučajeva boje i ne smeju niti da ga prijave niti da svedoče. Sankcionisan je smanjenom ocenom iz vladanja, ali to nije i niti će uticati na njega. Zabrinuta sam za svoje dete i sa strahom ga svaki dan šaljem u školu - kaže za RINU zabrinuta majka.

Nakon što se ovaj incident dogodio, odmah je reagovao dežurni policajac i dečaku oduzeo repliku pištolja, a potom je u školu došla i patrola policije.

Direktor ove obrazovne ustanove Radojle Čolović, nakon prethodne šture izjave, oglasio se opširnijim saopštenjem.

„Učenik je u školu doneo kinesku igračku. Nikome nije prećeno, niti je iko povređen. Nije imitirana nikakva pucnjava u školskom dvorištu“, napisao je Čolović i dodao da dežurni policajac nije oduzeo igračku od učenika, već razredni starešina nakon dobijanja informacije od drugih učenika.

- Dežurni policajac je pozvao patrolu jer je tako predviđeno protokolom. Zbog senzacionalizma se podigla medijska pompa bez uvida u stvarne činjenice. Škola je preduzela sve korake predviđene protokolom - istakao je direktor OŠ u  Preljini.

Sa ovim događajem upoznata je i Školska uprava Moravičkog okruga.

Inače, ovaj incident se dogodio u petak, isti dan kad je devojčica u OŠ „Tanasko Rajić“ u naselju Ljubić, takođe u Čačku, unela nož.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading