Akcija Priključi se traje do 15. oktobra
Foto: Alo/Foto: Tanjug/MGSI

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da je do 29. septembra samo u Beogradu za legalno priključenje na komunalnu infrastrukturu podneto 8.038  urednih zahteva građana koji žive u nelegalno izgrađenim objektima i podsetio da prijave traju do 15. oktobra.

On je naveo da je ovo omogućeno izmenama i dopunama Zakona o ozakonjenju, koje su donete na predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i da se to odnosi samo na građane koji sa svojim porodicama žive u nelegalno izgrađenim objektima, ali ne i na poslovne objekte niti na investitore.

„Prijavljivanje je počelo 15. septembra i za 14 dana do 29. septembra imali smo 8.038 urednih prijava samo u Beogradu. Prijave traju do 15. oktobra, a najveću navalu očekujem poslednjih sedam dana u skladu sa našim mentalitetom da obično stvarno radimo u poslednjem trenutku”, rekao je Vesić gostujući na Televiziji Blic.

Podsetio je da je resorno ministarstvo odštampalo brošuru u kojoj je navedena sva dokumentacija potrebna da bi se građani koji žive u nelegalno izgrađenim objektima prijavili za priključenje na komunalnu infrastrukturu i dodao da se brošura može naći na sajtu ministarstva i svih opština u Srbiji, kao i da se može preuzeti na šalterima opština.

„Prijava je veoma jednostavna. Svi koji sa porodicama žive u nelegalnim objektima mogu da dokažu da time rešavaju svoje stambeno pitanje, da nemaju drugu nekretninu i da dobiju pravo da se legalno priključe na struju, vodu, kanalizaciju, gas i grejanje”, rekao je Vesić.

Naveo je da građani do 15. oktobra samo stiču pravo da dobiju legalne priključke, a da dinamika priključenja zavisi od kapaciteta nadležnog preduzeća i da će priključak plaćati kao i svi drugi građani, te pozvao sve da iskoriste ovu mogućnost i da se prijave.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading