TEMPERATURA IDE ISPOD 5 STEPENI Ledeno u ovim delovima Srbije, a evo šta donosi oktobar
Foto: Shutterstock

Minimalne temperature do jutra spustiće se na vrednosti u većem delu Srbije na 6 do 12°C, u Beogradu na 11°C, a toplije će biti samo na istoku Srbije, minimalna temperatura u Negotinskoj Krajini neće padati ispod 15°C, piše meteorolog Đorđe Đurić u prognozi za Telegraf.

Još hladnije biće na planinama i na Pešteru, uz temperature ispod 5°C.

Već prošle večeri je bilo vrlo sveže. Temperature su se kretale od 12 do 18°C, u Negotinu je 20°C. Beograd meri 16°C, Zlatibor 11°C, Sjenica 9°C, a Kopaonik 5°C.

Inače, nakon hladne noći i jutra, u ponedeljak tokom dana biće sunčano i umereno toplo, uz temperature od 20 do 25°C, što je prosek za sam početak oktobra.

Prvu polovinu oktobra obeležiće uticaj anticiklona, pa će vreme biti stabilno, suvo i sunčano, samo se u sredu posle podne očekuje prodor oslabljenog hladnog fronta, sličnom ovom današnjem, uz prolazno naoblačenje, manji pad temperature vazduha, pojačan severozapadni vetar i tek ponegde uz pljusak ili kišu.

TEMPERATURA IDE ISPOD 5 STEPENI Ledeno u ovim delovima Srbije, a evo šta donosi oktobar

Foto: Shutterstock

 

Maksimalna temperatura u utorak biće i do letnjih 28°C, potom u manjem padu, da bi do sredine oktobra maksimalna temoperatura bila uglavnom od 23 do 27°C.

Ono što će sigurno obeležiti stabilnu i topliju prvu polovinu oktobra jesu i relativno sveže i hladne noći i jutra, što će usloviti veću temperaturnu razliku u toku dana.

Prema trenutnim prognozama, druga polovina oktobra biće uz više oblačnosti, svežije i kišovitije vreme.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading