posao za lekare
Foto: Alo/Foto: Opšta bolnica NP

- Zaista veliki dan i za našu bolnicu, ali i za grad Novi Pazar. To su ljudi koji su ovde već nekoliko godina, neki malo duže. Među njima ima i čistačica i doktora, a ono što nam u ovom trenutku posebno pruža zadovoljstvo je da prijem ovih novih radnika ide paralelno sa izgradnjom ovog centra. Ovo neće biti poslednji prijem. Nastavljamo sa ovom praksom da mladim pružimo šansu da rade ono što najbolje znaju - rekao je Mahmutović.

Osim u Opštoj bolnici, gde je ugovor dobilo 98 zdravstvenih radnika, za stalno su zaposlene i njihove kolege u Domu zdravlja, odnosno u ove dve ustanove na neodređeno je primljeno ukupno 132 mladih ljudi.

- Onako kako smo i najavili, na osnovu zaključaka Vlade Srbije i po instrukcijama Ministarstva zdravlja, a na predlog predsednika države, svi zdravstveni radnici koji su bili angažovani tokom kovid pandemije dobili su danas potvrdu o stalnom zaposlenju. Posebno se zahvaljujem ministarki zdravlja prof. dr Danici Grujičić na podršci i zalaganju. Stalni radni odnos osigurava stabilnost i kontinuitet u pružanju kvalitetnih zdravstvenih usluga i još jedan siguran korak ka formiranju Kliničko-bolničkog centra Novi Pazar. Imamo najbolje mlade lekare, na koje smo ponosni i siguran sam da je budućnost novopazarskog zdravstva u sigurnim rukama. Čestitam svima - izjavio je Memić.

Ministarki zdravlja zahvalio je i ministar turizma i omladine Husein Memić, ponovivši da je stalni radni odnos još jedan korak ka formiranju Kliničko-bolničkog centra Novi Pazar.

Ministarka: Od 1. januara jasna slika o broju lekara

Završen je period u kojem su, prema odluci Vlade, mogli za posao da se prijave oni koji su radili tokom epidemije kovida tokom najjačih talasa. 

posao za lekare

Foto: Tanjug

- Došlo je 9.000 zahteva. Neki su radili nedelju dana, drugi dve godine. Ima i onih kojima su posle dve godine rada na određeno morali da prekinu radni odnos. Znači, moramo i njih pozvati. Do kraja novembra ćemo svu dokumentaciju da proučimo. Prioritet će biti oni koji su radili godinu i po, dve godine… Dolazi i sledeća generacija lekara. Ne možemo sada potpuno blokirati zapošljavanje. Nadam da ćemo od 1. januara imati potpuno jasnu sliku ko kada ide u penziju, ko kada završava svoj radni vek - rekla je ministarka, i ponovo apelovala na mlade lekare da prihvate posao u unutrašnjosti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading