IZRAŽENO ZAHLAĐENJE U SRBIJI, MOGUĆ I SNEG Vreme se kvari od ovog datuma, evo šta nas čeka za vikend
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Do subote uveče pretežno sunčano, suvo i relativno toplo uz dnevne maksimume od +23 do +28 stepeni Celzijusa, Vetar slab do umeren istoči. Noći će biti sveže, ponegde i maglovite, piše meteorolog Marko Čubrilo u novoj prognozi vremena za Srbiju.

U subotu uveče na severu regiona ponegde pojava prolazne kiše ili pljuska, dok bi u nedelju nad većim delom regiona usledilo prolazno naoblačenje koje bi samo ponegde i to uglavnom na istoku regiona lokalno uslovilo pojavu slabe kiše.

Vetar bi od subote uveče okrenuo na umeren, severozapadni smer, prvo na severu regiona, duž Jadrana prolazna bura. U nedelju dnevni maksimum od +17 do +24 stepena Celzijusa, stoji u prognozi.

Početkom sledeće nedelje ponovo vrlo toplo uz maksimume koji će lokalno biti i do +29 stepeni Celzijusa.

Oko 05.10, je moguće nešto izraženije, takođe proalzno, zahlađenje uz kišu i pljuskove i uz uz prolazno jak severni vetar. Oko 05.10. bi se maksimumi kretali od +13 do +19 stepeni Celzijusa. Duž Jadrana bi ponovo na kratko bilo vrlo jake bure.

Nakon 07.10. verovatno pretežno sunčano i malo toplije od proseka, piše Čubrilo, dok meteorolog Ivan Ristić navodi da postoji najava u okviru ECMWF modela prognostike za obilne snežne padavine u Srbiji tokom predstojeće zime.

Zahlađenje koje je moguće oko 05.10. još uvek jako varira kada je snaga u pitanju i tek za 2-3 dana bi slika o snazi tog zahlađenja trebala biti jasnija.

U svakom slučaju ono će biti prolazno i relativno toplo vreme bi se već oko 08.10. trebalo vratiti, zaključuje Čubrilo.

 


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading