Vremenska prognoza za jul
Foto: Alo/Foto: Alo/Nikola Todorović

 Danas nam je stigao hladni talas koji će doneo obilne padavine u skoro svim delovima Srbije, a upitno je koliko će vreme biti nestabilno do kraja meseca, a tek u oktobru.

Vreme do kraja septembra

Meteorolog Marko Čubrilo objavio je na svom Fejsbuk profilu kakvo nas vreme očekuje do kraja septembra, ali i početkom oktobra.

"Danas pre podne nad zapadnim, a posle podne i uveče nad istočnim delovima regiona veoma nestabilno uz čestu kišu i grmljavinske pljuskove. Očekuju su i obilnije padavine, a lokalno uz jak pljusak ili grmljavinsko nevreme za manje od pola sata može pasti i oko 30mm taloga. Vetar u okretanju na severozapadni i u pojačanju, posebno u zonama nestabilnosti, a duž Jadrana širenje jake i olujne bure. Nad zapadnim i središnim delovima regiona danas pravi jesenji dan uz maksimume od +12 do +17,a na istoku i jugoistoku još uvek vrlo toplo uz maksimume do +28 stepen Celzijusa", napisao je Čubrilo.

On je rekao da se u toku noći ka ponedeljku na istoku i severu još uvek nestabilno.

"U ponedeljak tokom dana očekuje prestanak padavina uz razvedravanje te će posle podne i uveče svugde biti suvo. Vetar umeren, severozapadni, posle podne u slabljenju. Dnevni maksimum na većim delom regiona malo viši u odnosu na danas, uglavnom do +18 do +23, a na istoku malo niži nego danas", kaže on.

Prema njegovim rečima od utorka pa sve do narednog vikenda uz dominaciju anticiklona suvo, stabilno i relativno toplo vreme.

Vreme u oktobru

"Noći će biti sveže uz minimume od +6 do +17 stepeni Celzijusa, dok će lokalno biti i pojave magle. Tokom dana relativno toplo uz maksimume od +21 do +27 stepeni Celzijusa. Za naredni vikend je moguće prolazno naoblačenje uz kišu i manje zahlađenje i to posebno nad severnim i istočnim delovima regiona i tada bi se maksimumi mogli kretati od +16 do +23 stepena Celzijusa. Posle 3.10. ponovo stabilno i relativno toplo", napisao je meteorolog.

Dodaje da do oko 7. oktobra nema najave za neko konkretnije zahlađenje.

"Trenutno sve upućuje da će i oktobar biti topliji od proseka. Ne tako izraženo kao septembar, ali najave za neke rane niske temperature za sada ne postoje", napominje Čubrilo.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading