pronađeno mladunče lava
Foto: Alo/Foto: Instagram

Policija radi na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja, odnosno pokušavaju da saznaju kako je lav dospeo u Suboticu.

Slučajni prolaznik, izvesni Zolika, uočio je lavića, zaustavio automobil i sklonio ga je sa puta, a zatim pozvao policiju. Na lice mesta su izašli inspektori, policijski službenici, a po njihovom pozivu došli su i stručnjaci iz Zoološkog vrta Palić, u čije Prihvatilište je kasnije smešten mali lav. Iako su svi pomislili da je lav upravo iz zoo-vrta na Paliću, oni su to demantovali.

Lav je, ispostaviće se kasnije, zapravo lavica! Umiljata ženkica od oko šest meseci, koja se, prema rečima svedoka, mazila i bila je pitoma i prilično malaksala. Čovek koji je pronašao lava je u Vajber grupi građana objavio njegovu fotografiju i obavestio je članove grupe da je pozvao policiju.

Popodne je iz Zoo vrta na Paliću stigla tužna vest - da je maleni lavić, pronađen na putu u Subotici, u lošem stanju i da se još ne zna da li će preživeti. Ipak, zaposleni daju sve od sebe da ga spasu. Zbrinut je u karantinu nakon što je satima primao infuziju. Kako je rekla direktorka Zoo vrta Sonja Mandić, čekaju se i analize laboratorije, nakon čega će se više znati o stanju namučenog mladunčeta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi
lav

Komentari (1)

Loading
Sale

22.09.2023 08:07

Tog bi ja majmuna sto ga je ostavio pored puta nabio na kolac ko u doba turaka da sluzi za primer drugima