Sajam stvaralaštva žena
Foto: Promo/Promo

Više od 200 udruženja žena prezentovaće nasleđe svojih predaka ali i primenu tradicionalnih zanata u savremenim modernim tokovima stvaralaštva.

Manifestacija je izložbeno-takmičarskog karaktera uz bogat prateći kulturno-umetnički program.

Posetioci će imati priliku da kupe proizvode iz domaće radinosti, pre svega rukotvorine, vez, tkanice, suvenire, ali i da probaju tradicionalnu vojvođansku hranu pripremljenu po starinskim receptima.

Biraće se najukusniji i najlepši slatkiš napravljen po tradicionalnoj recepturi. Oni koji to budu želeli moći će da se takmiče u brzom vezu. Tradicionalno biće nagrađen najlepši štand.  Udruženja žena će kroz interaktivnu radionicu -Biti preduzetnica nije lako, marketing ne zna svako, iskazati svoju kreativnost kako da plasiraju proizvod i prodaju ga u zadatom roku.

Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini  je promotivna aktivnost Pokrajinskog zavoda za ravnopravnost polova koja se održava povodom Međunarodnog dana seoskih žena. Svake godine manifestacija se organizuje u drugom gradu/opštii kako bi se ženama sa sela omogućilo da posete i druge krajeve Vojvodine, steknu nova iskustva i upoznaju se sa primerima dobre prakse drugih organizacija. Manifestacija ima za cilj da promoviše žene iz ruralnih područja Vojvodine, njihovo stvaralaštvo, potencijale i preduzetnički duh, ali i društveni aktivizam kada je u pitanju razvoj i promocija svojih lokalnih zajednica. 

Događaj se održava u organizaciji opštine Alibunar, Turističke organizacije opštine Alibunar, Južnobanatskog upravnog okruga pod pokroviteljstvom Zavoda za ravnopravnost polova.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading