pokrajinska vlada
Foto: Printscreen/Foto: vojvodina.gov.rs

Reč je o objektu izgrađenom 1955-6. godine, koji od 1973. postaje Dom kulture. Poslednji put je obnovljen 1994. godine, a od 2009. nije u upotrebi.

Opštini Vrbas usmereno je i 39 miliona dinara za sanaciju gradskog stadiona, čime će se obezbediti adekvatni uslovi za održavanje sportskih utakmica i treninga. Biće rekonstruisane svlačionice, biletarnica i informativni centar u okviru stadiona.

Na stadionu u Vrbasu svakodnevno trenira preko 200 mališana i već dugi niz godina deca se spremaju za trening na tribinama, jer je postojeća zgrada neuslovna, bez struje i vode, i nebezbedna.

pokrajinska vlada

Foto: vojvodina.gov.rs

 

 

Sa osam miliona dinara biće finansirana izrada projektno-tehničke dokumentacije za put Sremski Karlovci – Stražilovo, za rekonstrukciju i proširenje kolske saobraćajnice, izgradnju biciklističke i pešačke staze, te za izgradnju vodovodne mreže i javne rasvete.

Pokrajinska vlada će finansirati i nabavku opreme za Dom kulture u Ravnom Selu, ukupne vrednosti 54,8 miliona dinara.

U izgradnju Doma kulture u Ravnom Selu, Pokrajinska vlada je, preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, uložila 237 miliona dinara. Do kraja godine, spoljnim uređenjem, ravnoselski Dom kulture biće potpuno sređen.

Na sednici je utvrđen i Predlog pokrajinske skupštinske odluke o donošenju Programa razvoja visokog obrazovanja i naučnoistraživačke delatnosti u AP Vojvodini do 2030. godine.

Program razvoja donosi se prvi put, s ciljem da odgovori na buduće izazove podizanja kvaliteta nastavnog i naučnog procesa, kroz visokoškolske ustanove i naučnoistraživačke organizacije na teritoriji AP Vojvodine.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading