Kulinarski spektakl Food Vision na sajmu Wine Vision by Open Balkan
Foto: Alo/Foto: Boban Ristić

U okviru ovogodišnjeg najeminentnijeg vinskog sajma u regionu, Wine Vision by Open Balkan, od 16. do 19. novembra, na Beogradskom sajmu, održaće se i kulinarski spektakl - Food Vision.

Ovo je jedinstvena prilika da se uz vrhunska vina, upoznaju tradicija ukusa i gastronomske osobenosti Srbije, Severne Makedonije i Albanije.

Hala 5 će tokom četiri sajamska dana biti centar okupljanja vinskih i gastronomskih eksperata, vrhunskih profesionalnih i najperspektivnijih mladih kuvara iz zemalja regiona koji će se nadmetati u brojnim kategorijama pod budnim okom renomiranih internacionalnih sudija i posetilaca, rekao je Danijel Nikolić, pomoćnik generalnog sekretara Vlade Srbije na prezentaciji Food Vision u Privrednoj komori Srbije.

- Naš glavni zadatak je da predstavimo region Otvorenog Balkana kao jedinstvenu turističku, kulturnu i geografsku destinaciju s ciljem da se poveća broj turista i unapredi slobodan protok ljudi, usluga i kapitala - istakao je Nikolić.

Osim takmičenja, dodaje, posetioci će moći da uživaju u brojnim prezentacijama i masterclass sesijama najpriznatijih i najcenjenijih šefova kuhinja.

Kulinarski spektakl Food Vision na sajmu Wine Vision by Open Balkan

Foto: Boban Ristić

 

Food Vision će se realizovati u dve tematske celine.

- U pitanju su takmičarski program profesionalnih kuvara i revijalna izložbena postavka zemalja učesnica u Hali 5, i izložbena postavka komercijalnih izlagača HoReCa programa sa akcentom na industriju hrane i profesionalnu opremu i usluge u sektoru ugostiteljstva - objašnjava Nikolić.

U saradnji sa strukovnim udruženjem mladih kuvara - Junior Chef Club, biće organizovan i dolazak učenika iz srednjih ugostiteljskih škola, zatim, takmičenja profesionalnih kuvara, kao i nadmetanje u kulinarskim veštinama za predstavnike medija i članove diplomatskog kora.

Wine Vision by Open Balkan organizovan je s velikim uspehom u septembru prošle godine uz učešće više od 20 zemalja, 350 vinarija i 30.000 posetilaca iz celog sveta. Ova jedinstvena manifestacija održana je pod pokroviteljstvom vlada Srbije, Severne Makedonije i Albanije, a posetiocima sajma je ponudila potpuno novo vinsko iskustvo i priliku da se otkrije uzbudljiv svet autentičnih i autohtonih vina Zapadnog Balkana.

Kulinarski spektakl Food Vision na sajmu Wine Vision by Open Balkan

Foto: Boban Ristić

 

- Privredna komora Srbije poziva sve zainteresovane kompanije da se kao izlagači prijave za učešće na gastronomskoj manfestacije Food Vision, koja se održava u okviru sajma „Wine Vision by Open Balkan“.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading