česma vrućina
Foto: Alo/Aleksandar Nalbantjan

Ipak, uskoro nas očekuje stabilizacija vremena i povratak leta, piše Telegraf.

Uticaj ciklona nastaviće se i u noći pred nama, ali i tokom četvrtka.

U toku noći u većem delu Srbije biće suvo, u južnim i centralnim predelima i vedro. U severnimm predelima biće oblačno, povremeno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, naročito u delovima Vojvodine. Minimalna temperatura tokom noći spustiće se na vrednosti od 14 do 19°C, u Beogradu na 16°C, a na planinama na 10°C, na Kopaoniku i niže.

U četvrtak će u većem delu Srbije biti promenljivo oblačno. Ujutro i pre podne kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se na severu Srbije, naročito na području Vojvodine. Istovremeno, u ostalim predelima Srbije biće uglavnom suvo, na jugu i istoku i sunčano.

Sredinom dana padavine na severu će prestatati, uz postepeno razvedravanje, dok će se oblačnost premeštati prema jugu.

U toku poslepodneva lokalnih pljuskova sa grmljavinom biće uglavnom na zapadu i jugozapadu Srbije. U ovim predelima biće uslova i za kratkotrajne grmljavinske oluje, uz obilnije pljuskove i jaku grmljavinu.

Pred sam kraj dana i tokom večeri u svim predelima Srbije očekuje se razvdedraavnje i to će biti uvod u stabilizaciju vremena.

Već u petak očekuje se sunčano i ugodno toplo vreme. Maksimalna temperatura biće od 26 do 30°C, u Beogradu do 28°C.

Dakle, leto nam se vraća u petak, a za vikend ćemo uživati u temperaturama oko 30°C, uz sunčano vreme.

S obzirom na to da je prosek maksimalne temperature za ovo doba godine od 25 do 29°C, vidimo da će početak septembra doneti vreme toplije od proseka.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading