Festival porodice
Foto: Alo/Alo

Na inicijativu Udruženja „Čuvari ognjišta“, a uz pomoć Ministarstva za demografiju i brigu o porodici, Asocijacije mama Srbije, Alo media sistema, kao i brojnih prijatelja, deca, roditelji, babe i dede, parovi, prijatelji – bili su na okupu.

Kako je za Alo! opisao jedan Radivoje Janjić, predstavnik „Čuvara ognjišta“ i jedan od organizatora, osnovna ideja festivala, kao i cele organizacije je da se bavi povratku zajedništvu i pravim vrednostima.

Festival porodice

Alo

 

- Današnji tempo života nas često tera da se odreknemo nekih osnovnih, najvažnijih stvari za čoveka, a to je porodica i vreme provedeno sa njom. Znamo da je nekada nedelja bila dan u kom sve ostalo stane, a porodica se okuplja, to je dan za uživanje, zajednički ručak u kom svi učestvuju, možda neki rad u dvorištu, u kući, ali svakako su tu morali da budu svi članovi. To smo želili da vratimo, a gledajući posetioce danas mislim da smo i uspeli. To je kamen temeljac svakoga od nas i ako smo nekoga podsetili na te osnovne vrednosti, ja sam zadovoljan – rekao je Janjić.

Festival porodice

Alo

 

Pored brojnih nadmetanja, u kojima su se roditelji i deca zajedno borili za vredne nagrade, na štandovima Alo! i Asocijacije mama Srbije gosti su bili i poznate ličnosti. Neki od njih pokazali su i znanje igrajući kviz u kom su osvojili knjige, drugi su iskoristili priliku da razmrdaju vijuge slažući slagalice sa svojom decom, neki su uživali u Turijskim kobasicama, a neki u besplatnim sladoledima.

Pevačica Marija Mikić je pravi primer žene posvećene porodici, a kao mama koja je u samo godinu dana rodila dve bebe, mogla je da bude i promoter ove akcije. Sa decom i suprugom ona se silno zabavila, a i svi mi, koji smo gledali tu malu družinu rastrzanu između dvoje kolica, mikrofona, maramica, sladoleda i znatiželjnih obožavatelja.

Festival porodice

Alo

 

Ruža Rupić je mlada pevačica koja često ističe svoju porodicu u prvi plan, govoreći o tome koliko joj je njihova podrška značajna. Pored brojnih tema o kojima je pričala na štandu Alo! odigrala je i nagradni kviz i osvojila knjigu u izdanju „Lagune“.

Ruža Rupić

Masanori Jošida

 

Ruža je tačno odgovorila na pitanje „Šta Francuzi najviše piju, pored vode?“, odgovor je naravno, ležao u vinu, a naša mlada nada je to i znala.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading