PIK TOPLOTNOG TALASA Već je 34 stepena, sutra još gore
Alo

Upaljeni meteoalarm za vikend

Narandžasti i crveni meteoalarmi su upaljeni za određene delove Srbije. Tako je danas za celu zemlju upaljen narandžasti meteoalarm koji se odnosi na visoke temperature i da vreme može biti potencijalno opasno.

U nedelju se to menja, pa su tako zapadna Srbija, Šumadija, Pomoravlje, Jugoistočna Srbija i KiM obojene crvenim meteoalarmom, koji se takođe odnosi na visoke temperature.

Crveni meteoalarm označava da je vreme vrlo opasno.

U 11 časova najtoplije je u Somboru, gde je izmereno 34 stepena, 33 je izmereno na Paliću i u Kikindi, a u Beogradu je trenutno 32. Najprijatnije je na Kopaoniku, gde je izmeren 21 stepen.

U ponedeljak osveženje

Kako najavljuje RHMZ, to neće potrajati, pa se tako u ponedeljak uveče i tokom noći na severu, zapadu i jugozapadu Srbije, a u utorak i u ostalim krajevima promena vremena očekuje naoblačenje i osveženje.

U utorak obilni pljuskovi, grad i olujni vetar

Vremenska prognoza u utorak predviđa mestimičnu kišu, sa pljuskovima i grmljavinom.

RHMZ je najavio da se u utorak lokalno očekuju kratkotrajne vremenske nepogode i obilni pljuskovi sa količinom kiše više od 20 mm za kratak vremenski period, grad i olujni vetar, a od srede se očekuje promenljivo oblačno i svežije vreme, sa povremenim pljuskovima i grmljavinom.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading