Vežba pripadnika Kobri
Foto: Printscreen/TV Pink

Iako je mnogima bilo nejasno, čak i smešno šta to pripadnici Kobri rade, poznato je da "specijalci" svakodnevno prolaze kroz različite obuke da bi u realnim situacijama adekvatnije odgovorili na najsloženije zadatke i izazove koji se postavljaju ispred njih.

Mladen Mijatović izveštavao je sa vežbe specijalne jedinice Kobre iz banjičke kasarne "Vasa Čarapić“, dok su specijalci maskirani fantomkama izvodili vežbu, koja je postala predmet ismevanja na Tviteru. U pitanju je Krav maga, vežba koja se radi uglavnom na zagrevanju, a pripadnici specijalnih jedinica je imaju u svom trenažnom sistemu.

Zadatak im je bio da se dotaknu teme čoveka do sebe, a da pritom čuvaju svoje teme. Ovom vežbom se vežba sagledavaje prostora i čuvanje tela.

Krav Maga je praktičan i taktičan metod borenja, koji obučava kako da se spreči, razreši i prevaziđe bilo koja vrsta nasilja i napada. Krav Maga obučava praktikanta, u temama samoodbrana, samozaštite, borilačkim i borbenim veštinama, kao i veštinama zaštite drugih na jedinstven i svestran (iscrpan) način učenja, prenosi Espreso.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading