MODRICE I TRAUMA SU SAMO POČETAK NJENOG STRESA Mora da plati 82 evra jer se branila od silovatelja
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Na to nije računao E. U. (28), Turčin koji je pre nekoliko večeri usred Kolašina napao meštanku Milicu Živković (24).

Kad je sa drugaricom prelazila preko trga, videla je da ih nepoznati muškarac prati i iako su ubrzale korak, on ih je sustigao i počeo da grli i vuče Milicu iako se nikada ranije u životu nisu sreli.

- Prvo me je uhvatio za bradu, nakon toga za zadnjicu. Krenula sam da se otrgnem od njega i tu je krenulo naše koškanje koje je potrajalo čitavih 40 minuta. Pokušavao je da me poljubi u vrat, de me dodiruje ali sam mu se ja suprotstavila. Kad je naišao prolaznik, on je pobegao - ispričala je Milica nakon nemilog događaja.

Modrice i trauma bili su samo početak njenog stresa.

kolašin

Foto: privatna arhiva

 

Na sreću, pomislila je tada, napadaču su prilikom bega ispala dokumenta i ustanovljeno je kako se zove, kao i da je u pitanju turski državljanin. Milica je ta dokumenta sledećeg jutra odnela u policiju da prijavi nasilnika i tada je za ovu devojku usledio novi šok i udarac koji ju je zaboleo više od prethodnog napada.

- Dok sam davala izjavu, rekla sam kako sam u samoodbrani i ja fizički napala tog čoveka. Tada sam ja ispala kriva, dobila sam opomenu jer sam navodno prekršila nužnost u samoodbrani. Pokazivala sam sudiji hematom koji sam zadobila na ruci, da bi on rekao kako sam tu povredu dobila kad je Turčin pokušavao da me odvoji od sebe. Ostala sam bez reči. Prema odluci Opštinskog suda dobila sam opomenu i da platim novčanu kaznu u iznosu od 82 evra i 50 centi jer sam se „previše“ branila. Nisam preterano osetljiva i retko plačem, ali taj dan kad mi je stigla ta opomena pustila sam suzu. Nisam mogla da verujem da se tako rešava napad na ženu - bila je iskrena Milica u izjavi za Rinu.

Novac je u celoj priči najmanji problem, ali Milica najavljuje da će se na ovu odluku žaliti, ne zbog 82 i po evra koji mora da uplati jer se branila od silovanja, već kako bi pravda bila zadovoljena. Razlog više da se žali za nju je i to da bi drugim ženama i nadležnim organima poslala poruku da žena ne bi trebalo da bude kažnjena ako se brani kada neko pokušava da je napastvuje ili na bilo koji način ugrozi.

- Ja sam imala sreću jer sam trenirala kik-boks i mogla sam sama da se odbranim od napadača. Da je naleteo na neku drugu devojku, koja nije bila u stanju da mu uzvrati, veliko je pitanje šta bi bilo i kako bi se sve završilo - zaključila je Milica.

Napadaču kazna 200 evra

Iz Uprave policije saopšteno je da je kolašinska policija protiv državljanina Turske E. U. (28) podnela prekršajnu prijavu zbog počinjenih prekršaja iz člana 7 Zakona o javnom redu i miru, kada se prema oštećenoj M. Ž. „ponašao uvredljivo“. Oni dodaju i da je protiv M. Ž. podneta prekršajna prijava iz člana 10 Zakona o javnom redu i miru jer je zadala više udaraca licu E. U. u predelu glave i tela.

- Osim toga, E. U. je sankcionisan shodno Zakonu o strancima, novčanom kaznom u iznosu od 200 evra, a pravno i odgovorno lice u pravnom licu (gde je zaposlen) 500 evra i 150 evra - kazali su iz UP.

Društvene mreže za mnogo oštrije kazne

Kako je rekla Crnogorka Zorica Z. (53), ovaj Turčin je imao sreće što je naleteo na Milicu i što je pobegao na vreme.

- Imao je sreće što ga nije ubila, da sam bila ja, sutra bismo mu davali treći dan - kaže Zorica.

- To što je on tako kretenski postupio bilo je njegovo vaspitanje ili bolest ili bezobrazluk, a to što su ovi naši to tako jadno kaznili, e to je mnogo veći problem. Sramota da naše ćerke, sestre, žene zaziru od Turaka u 21. veku, umesto da su ga zatvorili za primer da više nikome tako nešto ne padne na pamet - kaže Jovan iz Kolašina.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading