"SRBI NISU VARVARI, URBANE LEGENDE SU LAŽNE" Stranac oduševljen Srbijom, a evo šta mu se najviše dopalo kod našeg naroda
Foto: Shutterstock

Na društvenoj mreži Redit, neimenovani turista koji je odlučio da vikend provede u Srbiji, nakon posete našoj zemlji, podelio je svoje oduševljene Srbijom, ali pre svega našim narodom. Pored "urbanih legendi da su Srbi bezobrazni", kako sam kaže, zbog svog iskustva, mišljenje mu se drastično promenilo, piše Blic.

"Zdravo! Tokom vikenda imao sam kratak izlet u Kikindu i Zrenjanin.

Puno je urbanih legendi da su Srbi bezobrazni i varvari i zbog toga sam dugo bio stava da ne želim da putujem tu. Ipak, odlučio sam da dođem u posetu iako ne govorim srpski, već samo engleski jezik.

Sve u svemu, bilo je to jako lepo iskustvo i sve urbane legende su se pokazale lažnim. Ljudi su ljubazni i žele da pomognu, a njihovo gostoprimstvo se jednostavno ne može opisati", napisao je stranac a onda dodao šta ga je dodatno oduševilo.

Naime, zbog nemogućnosti plaćanja parkinga svojom karticom, ovaj muškarac našao se u problemu. Ali ne zadugo, jer kako navodi, Srbi su mu i tu pružili pomoć.

 

 

"Parking se može platiti samo slanjem sms-a, ali nažalost sa inostranim brojem to ne funkcioniše. U oba slučaja sam tražio pomoć od Srba. Oni su mi platili parking i nisu hteli da uzmu novac za to! Čak ni novac u visini parkinga nisu želeli, samo su mi poželeli ugodan dan", napisao je on pa objasnio da upravo zbog ljubaznosti koju je dobio u Srbiji, planira da se vrati već sledećeg meseca, gde će obići i Beograd, Novi Sad, Niš...

"Osećam se sigurnije ovde nego u Engleskoj"

Mnogima je bilo drago zbog njegovog iskustva, objasnivši mu da razni turisti prilikom posete Srbiji promene mišljenje na bolje.

"Urbane legende? To se zove zapadna propaganda! Sad si iz prve ruke video šta ona radi narodu. Ne kažem da toga nikako nema u Srbiji ali sad znaš da ne možeš da veruješ svemu što čuješ. Nadam se da si se ovde lepo proveo i da ćeš se vratiti da posetiš ostatak zemlje", napisao mu je jedan komentator iz Srbije.

Tu su bili i oni Srbi koji su mu rekli da im se, prilikom sledeće posete Srbiji javi kako bi mu pokazali grad ali i odveli na piće.

"Ja sam iz Niša, kada dođeš, javi mi se da ti pokažem grad i odvedem da probaš najbolje pivo u Srbiji", napisao je Nišlija.

A onda se javio još jedan stranac koji je, kao i on, bio u poseti Srbiji.

"Bio sam u Srbiji tri puta. Ove godine sam bio nekoliko meseci i kada sam otišao probao sam da učim srpski jezik. Ustanovio sam da je srpski narod mnogo prizemniji nego narod ovde u Velikoj Britaniji i osećam se 10 puta sigurnije na ulicama Novog Sada i kada je dan i kada je noć, nego u svom malom gradu" bio je iskren Britanac.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading