provera zdravstvene knižice
Foto: Printscreen/Printscreen

RFZO ima sporazum o korišćenju hitne zdravstvene zaštite za privremeni boravak sa Austrijom, Belgijom, BiH, Bugarskom, Holandijom, Italijom, Luksemburgom, Mađarskom, Severnom Makedonijom, Nemačkom, Rumunijom, Slovačkom, Francuskom, Hrvatskom, Crnom Gorom, Češkom, Slovenijom, Turskom, Tunisom, Poljskom i Velikom Britanijom.

Da bi osiguranik dobio potvrdu, odnosno dvojezični obrazac za korišćenje prava na hitnu medicinsku pomoć o trošku RFZO, potrebno je da pre polaska na put obrati nadležnoj filijali RFZO i dostavi važeću karticu zdravstvenog osiguranja, nalaz i mišljenje izabranog lekara kojim dokazuje da ne boluje i da u poslednjih 12 meseci nije bolovao od akutnih ili hronicnih bolesti u akutnoj fazi za koje je potrebno duže ili stalno lečenje.

Kako proveriti da li je vaša zdravstvena knjižica overena? 

Na nekadašnjim papirnim su se videli pečati i datumi, ali na ovim čipovanim to se ne vidi. Ali to ne znači da je provera komplikovana.

Potrebno je otići na sajt RFZO, i tu popuniti tražene podatke.

provera zdravstvene knižice

Printscreen

 

Unesite u prvo polje broj kartice zdravstvenog osiguranja od 11 cifara (zapisan je na poleđini ispod čipa), a u polje ispod LBO takođe od 11 cifara, a pronaći ćete ga na prednjoj strani ispod ličnih podataka.

Zatim će se otvoriti stranica na kojoj možete videti datum do kog je overena vaša zdravstvena isprava, ali i datum poništavanja zdravstvene isprave, ukoliko se to desilo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading