grčka
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

U Fejsbuk grupi Grčka info juče je osvanula objava administratorke Nataše, koja je prepričala šok koji je doživela porodica s detetom iz Srbije po dolasku u poznato letovalište Nei Pori. Uplatili su depozit preko u Srbiji jer su hteli da budu sigurni da će imati gde da budu, a kada su stigli - vile nije bilo.

„Porodica s bebom je jutros stigla u Nei Pori u smeštaj koji ne postoji. Uplatili su depozit 100 evra u Srbiji navodnom ’bratu’ osobe koja ’izdaje’ smeštaj. Prevarant verovatno uopšte ni ne izdaje smeštaj već je nonšalantno ušao u grupu, postavio primamljiv oglas i moguće od više ljudi uzeo par stotina evra depozita na ime smeštaja koji ne postoji. S obzirom na to da mu je akcija bila ’uspešna’, računajte da će se ponovo pojaviti u grupama s nekim drugim smeštajem na nekoj novoj destinaciji“, napisala je ona, a onda i objasnila šta je dalje bilo:

turisti grčka

Foto: Printscreen

 

„Prevarantu ni to nije bilo dovoljno, već je ovim ljudima prvo pomerio dolazak za jedan dan pa su nekako uspeli da nađu smeštaj i prespavali u Leptokariji u uverenju da će ujutru preći u smeštaj koji su platili. Jutros u Nei Poriju su shvatili da smeštaj ne postoji, a prevarant je u međuvremenu imao i udes pa je završio u bolnici u Atini?!“

Nakon ove objave administratorima su se javile još tri porodice koje su uplatile istoj osobi avans.

„Ova osoba nudi apartmane u Nei Poriju i Polihronu, nemaju ime, već ih samo reklamira kao apartmane. Profil je u međuvremenu ugasio“, ispričali su oni.

Administratori stranice su zbog ovog nemilog događaja opet upozorili turiste da vode računa kome uplaćuju letovanje, jer ovakve prevare su poslednjih godina mnogo učestalije. Prevarantima je, smatraju turistički agenti, sada mnogo lakše da varaju građane jer su im lako dostupne fotografije smeštajnih jedinica s interneta, za koje tvrde da su iz njihovih objekata i tako prodaju aranžmane.

Tražite video-poziv

Agenti upozoravaju sve turiste da otvore četvoro očiju kada preko mreža rezervišu smeštaj:

- Insistirajte na video-pozivu s potencijalnim vlasnikom koji smeštaj izdaje u grupama ili vas kontaktira putem Vibera! Imate potpuno pravo da zahtevate da vidite osobu kojoj treba da uplatite novac. Tražite dokaz da je ta osoba vlasnik smeštaja. Tražite da vam fotografiše stranu ugovora na kojoj se vidi da je ta osoba vlasnik. Ako sve ovo izbegava, molim vas, nemojte uplaćivati novac - kaže Nataša iz grupe Grčka info.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading