Karneval umetnosti u Leskovcu
Foto: Printscreen/Printscreen

Solistički nastup u okviru karnevala u Leskovcu u kome je devojka u crvenom donjem vešu izvela nešto što je mnogima izgledalo kao striptiz, šokirala je javnost. Utoliko više što su u publici mahom bila deca.

U okviru 17. međunarodnog karnevala na gradskom trgu smenjivala su se  brojna kulturno-umetnička društva iz zemlje i inostranstva. Ali, kada je na scenu izašla polugola devojka, sa štitnicima na kolenima, koja se sve vreme rastezala na stolici i podu, prisutni su ostali u šoku. Njen ples je, kako su ga na društvenim mrežama opisali, bio „ružan striptiz nastup“, a da stvar bude gora, zabezeknuto su je gledale porodice sa decom.

Snimak skarednog plesa začas je preplavio društvene mreže i naišao na ogromne osude.

„Kako roditelji ne sklanjaju ovu decu koja gledaju u pozadini“ i „Koliko lud treba da budeš da pomisliš da je ovo OK?“, samo su neki od komentara.

Javnost je toliko bila zgrožena viđenim, da su mreže bukvalno gorele, zbog čega su se oglasili i organizatori, Turistička organizacija grada Leskovca.

„S obzirom na mnogobrojna reagovanja na društvenim mrežama i portalima, povodom nastupa akrobatske grupe USB iz Niša na ’Karnevalu Leskovac’, osećamo potrebu da saopštimo da je ta grupa učestvovala na Festivalu vatre na ’Karnevalu Leskovac’ već četiri puta. Prethodni nastupi su izazivali oduševljenje publike, pa smo ih angažovali i peti put, kao dugogodišnje saradnike, misleći da će njihov nastup kao i prethodnih godina biti na visokom profesionalnom nivou. Ali, izvedena je plesna tačka gde smo i mi kao organizatori bili iznenađeni onim što smo videli. U momentu smo razmišljali da prekinemo sporni nastup, ali smo smatrali da bismo tim potezom izazvali još veći skandal i pometnju u programu“, naveli su organizatori.

„Osećamo potrebu da se izvinimo građanima Leskovca i široj javnosti i da zamolimo za razumevanje za sporni nastup za koji osećamo moralnu odgovornost. Nakon četvorogodišnje saradnje, a shodno problemu koji su napravili na petom nastupu u Leskovcu, obaveštavamo vas da se akrobatska grupa USB iz Niša nikada više neće pojaviti na našem karnevalu“, saopštila je TO Leskovac.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading