Karneval umetnosti u Leskovcu
Foto: Printscreen/Printscreen

Turistička organizacija grada Leskovca oglasila se nakon skandala na karnevalu, kada je jedna učesnica u crvenom vešu izvodila svojevrsni striptiz, na kulturno-umetničkoj manifestaciji u kojoj je učestvovalo preko 30 zemalja.

"Akrobatska grupa "USB" iz Niša učestvovala je na Festivalu vatre na “Karnevalu Leskovac” peti put za redom. Četiri prethodna nastupa izazivala su odeševljenje kod publike, te su i peti put angažovani od strane nas kao organizatora manifestacije.

Kako iz Turističke organizacija navode, sporni plesni nastup po prvi put je bio deo njihovog performansa. Kao dugogodišnji saradnici, misleći da će njihov nastup kao i prethodnih godina biti na visokom profesionalnom nivou, na njihovo veliko iznenađenje, izvedena je plesna tečka gde su i oni kao organizatori bili iznenađeni onim što su videli.

"U momentu smo razmišljali da prekinemo sporni nastup, ali takvim prekidom, smatrali smo da bi smo izazvali još veći skandal i pometnju u programu", kazali su.

Ovom prilikom osećali su potrebu da se izvine građanima Leskovca i široj javnosti i da ih zamole za razumevanje za sporni nastup za koji osećaju moralnu odgovornost.

"Nakon četvorogodišnje saradnje, a shodno problemu koji su napravili na petom nastupu u Leskovcu, obaveštavamo Vas da se akrobatska grupa USB iz Niša iz gore navedenih razloga nikada više neće pojaviti na Karnevalu Leskovac",  saopštili su iz organizacije, prenosi Telegraf.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading