ilustracija
Foto: Alo/Alo ilustracija J.O.

Na Fejsbuk grupi Grčka info, nakon različitih tehnika učenja dece da plivaju koje je video trenutno na moru, jedan tata po imenu Siniša iz Novog Sada rešio je da podeli sa drugima svoj trik kako najlakše naučiti malo dete da pliva, piše Blic.

"Naš klinac je po prirodi vrlo oprezan, puno mu vremena treba da se oslobodi, pa se ista stvar desila i kad je u pitanju učenje plivanja. Sve može, ali da se skinu mišići ili da se ne drži čvrsto za mene dok je u vodi nipošto.

Tehnika koja podrazumeva i lukavstvo

Ja nisam od roditelja koji na silu uče dete da pliva nego sam pribegao lukavstvu. Počeo sam lagano da ispuštam vazduh iz mišića pre nego što mu ih stavim na ruke. Naravno, sve vreme sam bio u blizini deteta i pratio njegovu adaptaciju na nove uslove plivanja. Kad primetim da se u potpunosti prilagodio na smanjenu količinu vazduha u mišićima ide novo izduvavanje i novo praćenje ponašanja.

Sve u svemu, posle dva i po dana na nadlakticama su bili mišići bez imalo vazduha u sebi .

Jedini mali stres za dete je bio momenat kad smo i njih skinuli i kad sam ga odgurnuo od sebe da mu pokažem da je naučio da pliva.

Eto, nadam se da će ovo nekom biti od koristi.

Lep provod na moru vam želim" napisao je on svojoj objavi.

Mnogi su se u komentarima složili sa njegovom tehnikom, koju su i sami koristili i za koju tvrde da uspešna zbog odličnog pristupa.

Daska kao zamena za mišiće

"Ja svake godine bar jednog klinca, normalno uz saglasnost roditelja naučim da pliva. Najbitniji je pristup (psihologija) i posle polako redom. Za 15 minuta eto ti novog plivača", "Strpljenje i hrabrost i eto nama plivača. Bravo tata!", bili su samo neki od komentara ispod objave ovog tate.

Takođe jedna žena iskoristila je priliku, te napisala svoje mišljenje o mišićima i dala školsku zamenu za njih.

"Bravo za ideju. Inače mislim da su mišići vrlo loša stvar jer deca sa njima ne nauče da plivaju i previše se naviknu i neće da ih ostave. Ja preporučujem malu dasku koja se koristi i u školama plivanja. Sjajna je, a i ja je koristim", napisala je ona.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading