paklene vrućine u Srbiji
Foto: Alo/Foto: Alo!

Prvi pik toplotnog talasa veći deo Srbije osetiće danas i sutra, drugi stiže za vikend. Temperature će biti i 40 stepeni, a krajem četvrtka Vojvodini prete pljuskovi, grmljavina i grad.

Prema rečima meteorologa Ivana Ristića, danas i sutra veći deo dana biće sunčano i veoma toplo.

paklene vrućine u Srbiji

Foto: Alo!

 

- Jutarnje temperature kretaće se od 18 do 24 stepena, najviše dnevne od 35 do 39 stepeni. Sutra, krajem dana i tokom noći, u Vojvodini se očekuje naoblačenje sa pljuskovima praćeno grmljavinom, lokalno i gradom. Duvaće slab do umeren zapadni i jugozapadni vetar. U petak nas očekuje manje osveženje, naročito u severnoj i centralnoj Srbiji, maksimalna temperatura od 31 na severu do 36 stepeni na jugu zemlje. Pošto neće biti oblaka, i dalje će biti veoma sparno - rekao je Ristić.

paklene vrućine u Srbiji

Foto: Alo!

 

 

Beba ostala zaključana u automobilu u Sremčici

Svedoci smo da mnogo dece umire usled toplotnog udara u zatvorenom automobilu. Na svu sreću, ovaj grozni scenario za dlaku je juče izbegnut u Sremčici. Kako je objasnila majka, ona je dete stavila u kola, ali joj se onda zaključala brava na vratima, a ključevi su ostali unutra. Srećom, vatrogasci i policija su stigli na vreme i spasili su dete tako što su polomili staklo i izvukli ga iz automobila.

„Želim da se zahvalim vatrogascima, policiji i svim divnim ljudima u prolazu na današnjoj reakciji da mi spasu bebu iz auta kada mi se zaključala brava nakon što sam dete smestila i krenula da otvorim svoju bravu, a ključevi ostali na sedištu. Sve se desilo u Sremčici, nažalost bili su prinuđeni da polupaju staklo kako bi je izvukli, ali je to manje bitno, nek mi je dete dobro“, objavila je majka na jednoj društvenoj mreži.

Ristić je precizirao i da u dane vikenda ponovo jača uticaj jezgra vrelog afričkog vazduha, nazvanog Lucifer.

- Tada počinje drugi pik toplotnog talasa koji će trajati od nedelje, 16. do četvrtka 20. jula. U ponedeljak i utorak, 17. i 18. jula najviše dnevne temperature će biti oko 40°C. Posle 20. jula afrički anticiklon će polako da slabi i njegov uticaj na vreme u našoj zemlji će biti sve manji, najviše dnevne temperature će biti znatno prijatnije i kretaće se od 30 do 35 stepeni. Oblaci, kiša i osveženje se očekuju oko 26. jula i to će ujedno biti kraj ovog toplotnog talasa - naveo je Ristić.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading