GDE MOŽETE DA LETUJETE U SRBIJI ZA MALO PARA? Odmor za porodicu manji od 200 evra
Foto: Shutterstock

Srpske banje, planine, jezera, etno-sela, seoska domaćinstva i akva-parkovi najbolji su izbor ovog leta da četvoročlana porodica dobije najviše za svoj novac. Ponuda ima za svačiji džep. Turistički radnici kažu da se kapaciteti popunjavaju iz dana u dan i da sve više gostiju želi da odmor provede u netaknutoj prirodi, na kupalištima, da jede domaću hranu, šeta se, peca i pobegne od gradske gužve i vrelog asfalta.

Najveće interesovanje i dalje vlada za Vrnjačku Banju, Zlatibor, ali i Sokobanju, Kopaonik, Taru, Perućac. Ukoliko se odlučite da ceo odmor provedete na ovim destinacijama, za sedam dana za celu porodicu trebaće vam od svega 180-400 evra, što je daleko povoljnije nego smeštaj u Grčkoj ili Crnoj Gori. Za one koji požele da odmor provedu u malo luksuznijem smeštaju noćenje s doručkom za nedelju dana za četvoročlanu porodicu platiće od 420 do 680 evra.

Najtraženije destinacije:

Kopaonik

Zlatibor

Vrnjačka Banja

Sokobanja

Prolom banja

Palić

Rekordna godina

Direktorka Turističke organizacije Srbije, Marija Labović, izjavila je da vlada veliko interesovanje za odmor u Srbiji, kako domaćih tako i inostranih gostiju, i da se očekuje najveći broj turista i u odnosu na rekordnu 2022.

- Kapaciteti su dosta popunjeni i oni koji bi hteli da se odmaraju u Srbiji moraju uskoro da se odluče i rezervišu smeštaj ako žele da provedu odmor kod nas - rekla je Labovićeva i naglasila da postoji konstantan trend rasta.

Po svemu sudeći, leto će biti novo rekordno za srpski turizam, navela je ona.

- Za pet meseci imamo dalji rast u odnosu na rekordnu 2022. Imamo 17 odsto više dolazaka turista, 13 odsto više noćenja, inostrani gosti su se vratili u još većem broju. Kada je o njima reč, broj noćenja je porastao za 33 odsto - navela je Labovićeva, piše Informer.

Smeštaj u banjama i na jezerima

Srebrno jezero najam apartmana 35.226
Palić salaš, apartman, doručak 79.500
Borsko jezero najam vikendice 28.000
Perućac hotel, noćenje s doručkom 63.400
Vlasina najam apartmana 32.000
Prolom Banja najam apartmana 29.760
Sokobanja najam apartmana 28.100
Vrnjačka Banja hotel, noćenje s doručkom 56.900
*cene su izražene u dinarima za četvoročlanu porodicu

Kada je u pitanju odmor domaćih turista uz vaučere, precizirala je da za odmor s vaučerima oni najčešće biraju banje, ali i Zlatibor, i dodala da su te iste destinacije izbor i domaćih turista koji za odmor ne koriste vaučere. Prema njenim rečima, vaučeri su značajni jer je sezona zahvaljujući njima produžena, kao i boravak turista na odabranoj destinaciji.

- Indirektna korist se ogleda i u tome što su se smeštajni kapaciteti registrovali za prijem vaučera što je smanjilo sivu zonu, a promovisan je i domaći turizam, poboljšan kvalitet destinacija kako bi građani deo odmora proveli u Srbiji. Upravo zbog svega toga turisti se odlučuju za više kraćih odmora - rekla je ona.

Smeštaj u selima

Šljivovica, Tara etno-kuća 28.500
Mokrin, Kikinda apartman, noćenje s doručkom 68.000
Tekija, Kladovo kuća 28.000
Takovo, Gornji Milanovac etno-selo, najam apartmana 49.000
Kosjerić, Zlatibor apartman, noćenje s doručkom 49.000
*cene su izražene u dinarima za četvoročlanu porodicu

Zlatibor u vrhu

Predsednik Turističke organizacije Zlatibora Vladimir Živanović kaže da su vaučeri odličan projekat i podsticaj za odlazak na putovanja, kao i da će kod njih ova sezona biti jedna od najbolji po poseti.

Smeštaj na planinama

Zlatibor najam studija 22.500
Divčibare najam apartmana 21.250
Kopaonik najam apartmana 22.000
Tara najam apartmana 21.000
*cene su izražene u dinarima za četvoročlanu porodicu

- Kod nas je tražnja za ovo leto velika, a vaučerima se afirmiše veliki broj destinacija. To takođe predstavlja i šansu za mnoge ljude da obiđu naše najlepše predele. Nama na Zlatiboru to veoma mnogo znači. Mi smo u vrhu po broju iskorišćenih vaučera i imamo dovoljno kapaciteta i sadržaja - da ponudimo ponešto i porodicama, i penzionerima, i studentima, kod nas su svi dobrodošli - navodi Živanović, piše Informer.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading