škola ribnikar
Foto: Alo/Foto: Alo/ Nikola Todorović

Dva meseca posle tragedije u OŠ „Vladislav Ribnikar“ kada je K. K. (13) ubio devetoro učenika i čuvara Dragana i ranio šestoro đaka i nastavnicu istorije, počeće rekonstrukcija dela škole.

To je i bio jedan od zahteva roditelja i porodica žrtava upućenih Vladi Srbije.

Njihov drugi zahtev je da se deo škole pretvori u memorijalni centar, ali, sudeći po rečima ministra za javna ulaganja Marka Blagojevića, razgovori na tu temu i dalje nisu okončani.

- To je predmet razgovora sa roditeljima učenika i porodicama žrtava i kada oni budu privedeni kraju o tome ćemo obavestiti javnost. Izvesno je da će memorijala biti, a kakav koncept će imati, ključnu reč će dati porodice žrtava - naveo je Blagojević.

U međuvremenu, kako je za RTS naveo ministar, počinju radovi na rekonstrukciji dela škole.

- Reč je o sanaciji zidova, podova, osvetljenja, unutrašnje stolarije, toaleta i ulaza iz Ulice Svetozara Markovića - precizirao je Blagojević.

Prema njegovim rečima, država je izdvojila 18 miliona dinara i radovi počinju sutra, 6. jula. Trebalo bi da budu završeni do početka školske godine. Inače, ovu školu pohađa više od 1.100 učenika i oni su raspoređeni u 42 odeljenja od 1. do 8. razreda.

- Biće urađeno sve što je neophodno i što realno može da bude urađeno do 1. septembra kako bi deca počela da pohađaju nastavu u pristojnom, čistom objektu. Reč je o objektu koji je u jako lošem stanju, upravo zato je taj objekat Grad i izabrao za kompletnu rekonstrukciju - naveo je ministar i dodao da je taj projekat odavno u pripremi.

Blagojević je rekao da se sada radi ono što može realno da bude urađeno za manje od dva meseca, odnosno ograničena intervencija.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading