škola ribnikar
Foto: Tanjug/Foto: Tanjug

On je za Tanjug rekao da se radi o radovima na adaptaciji i saniciji enterijera dela objekta škole sa ulazom iz ulice Svetozara Markovića, koje je, kako kaže, moguće izvesti do početka školske godine.

"Radi se o radovima koje je realno moguće izvesti za ovo vreme koje nam je preostalo, do početka školske godine. Radi se o nešto manje od dva meseca i to su radovi na adaptaciji saniciji enterijera tog dela škole, dela škole sa ulazom iz ulice Svetozara Markovića" rekao je Blagojević.

Blagojević je ranije danas za RTS rekao da je škola potvrdila da u tom delu ima mesta za sve učenike i da će do 1. septembra biti urađeno sve što je neophodno i realno u tom roku kako bi deca počela da pohađaju nastavu u jednom pristojnom, čistom objektu.

Kako je objasnio, radi se objektu koji je u jakom lošem stanju, u koji decenijama nije ulagano zbog čega ga je i ranije grad izabrao, zajedno sa još jednom školom, za projekat kompletne rekonstrukcije.

"Taj projekat je odavno u pripremi, a u februaru je bilo čak i predato za građevinsku dozvolu, s tim što će se kompletna rekonstrukcija i ovog dela objekta raditi kasnije, kada bude postojalo rešenje za čitav kompleks škole. Sada se sprovodi jedna ograničena intervencija koju je realno moguće izvesti u naredna manje od dva meseca, a koja podrazumeva adaptaciju i sanaciju enterijera. Radiće se sanacija zidova, podova, osvetljenja, unutrašnje stolarije, toaleta i svega onog što je neophodno da bude urađeno da bi deca mogla da pohađaju školu od 1. septembra u pristojnim uslovima" rekao je Blagojević.

Dodaje da je ugovaranju ovog posla prethodilo sprovođenje postupka javne nabavke, u kojem je učestvovalo 11 kompanija, koje su bile grupisane u sedam ponuda, a izabrana je po ceni najpovoljnija ponuda.

"Cena po kojoj će radovi biti izvedeni je 18 miliona dinara i očekujem da radovi budu izvedeni kvalitetno i da sve ono što bude rađeno u ovoj fazi radova u naredna dva meseca bude urađeno kako treba" naglasio je ministar.

Memorijalni centar je, kako napominje, predmet razgovora i biće urađeno ono što bude ishod tih razgovora, i dodao da ono što je izvesno jeste da će memorijal biti napravljen, a o tome kako će izgledati i samom konceptu ključnu reč će dati porodice žrtava.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading